Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Bones pràctiques

actualitzat el 16/05/2011

Millora del mobiliari urbà de les parades de l'autobús urbà a Corbera de Llobregat:

Imprimir  | Versió en PDF   |  Enviar  |  Subscripció
Situació de partida:

Abans de l'actuació totes les parades del bus urbà de Corbera de Llobregat disposaven únicament de pals indicadors amb el nom de la parada, les línies a les que pertanyia i els horaris corresponents. Per aquest motiu, els usuaris havien de suportar les inclemències del temps durant els minuts  d'espera. La gran majoria de les parades, a més, ni tan sols tenien un banc per a fer més còmoda l'espera.

Plànol de situació del municipi de Corbera
Plànol de situació del municipi de Corbera on s'aprecia el gran nombre d'urbanitzacions que conformen la trama urbana del municipi.

Característiques de l'actuació:

Després de definir l’objectiu de l’actuació, es va treballar per trobar quines parades tenien espai suficient per a, d'una banda, col•locar marquesines amb laterals, i de l'altra, que després de la instal•lació es disposés de com a mínim 90 cm lliures per a no afectar l’accessibilitat i la mobilitat dels vianants.

Es van instal•lar 17 marquesines d’alumini amb laterals i part posterior de vidre, sostre de policarbonat tintat, amb banc d’alumini i una vitrina de policarbonat de 100x70 cm per a ubicar-hi informació referent al servei de transport públic. Tots els laterals i les parts posteriors de les marquesines tenen l’escut de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat serigrafiat.

Característiques de les marquesines instal•lades:

 Ubicació
Mides (cm)
Banc
Centre Atenció Primària  280x140x256
Doble
Plaça Països Catalans
255x133x240
Simple
Plaça Mil.lenari (anada)
280x140x256
Simple
Plaça Mil.lenari (tornada)
280x140x256
Simple
C/ Sant Ponç 255x133x240 Simple
C/ Garraf - Camí de la Creu 255x83x240 Simple
Creu de l'Aragall Bar 255x133x240 Simple
Can Coll - C/ Albéniz 255x133x240 Simple
Rotonda Can Xorra 255x133x240 Simple
Col.legi Puig d'Agulles 255x133x240 Simple
C/ Font Vella - Ctra. Barcelona 255x133x240 Simple
Monòlit 255x133x240 Simple
Plaça Quatre Camins 255x83x240 Simple

 

Algunes imatges de les actuacions d'instal.lació de mobiliari urbà i marquesines:

Abans i després de la instal.lació de marquesines

 

Abans i després de la instal.lació de marquesines

 

Abans i després de la instal.lació de marquesines

Abans i després de la instal.lació de marquesines

 

El servei de bus urbà de Corbera de Llobregat compta amb 2 vehicles i consta de 4 línies regulars, amb un nombre anual d'usuaris que supera els 81.000. Un dels vehicles s'encarrega de les línies 1, 3 i 4, i l'altre de la línia 2. El recorregut de les diferents línies s'ha dissenyat per a unir el centres del poble amb les diferents urbanitzacions i contribuir a la cohesió urbana del municipi.

Les rutes són les següents:

 

  • Línia 1: uneix el nucli urbà amb les urbanitzacions El Mirador, Can Margarit polígon I, Les Cases Pairals i Santa Maria de l'Avall.

  • Línia 2: uneix el nucli amb Sant Andreu i amb les urbanitzacions Creu Nova, Can Margarit poligon II, Can Coll, Can Canonge, Can Llopard i La Creu Sussalba.

  • Línia 3: uneix el nucli amb les urbanitzacions El Bonrepòs, Can Lluis, Els Guixots, Sant Cristòfol, Ca n'Armengol, L'Amunt, Can Rigol i Can Planes Sud.

  • Línia 4: uneix el nucli amb les urbanitzacions Can Lluis, Els Guixots, Sant Cristòfol, Els Herbatges, Ca n'Armengol, La Creu de l'Aragall i La Servera.

 

Dades bàsiques:

Municipi: Corbera de Llobregat (14.515 habitants; 18,36 km2)
Any d'elaboració: 2008 i 2009
Cost:  80.744 €  
Finançament de l'actuació: Ajuntament de Corbera de Llobregat, AMTU (Agrupació de Municipis Titulars de Transport Urbà)

L'opinió del tècnic/a:

Quin ha estat l'objectiu de l'actuació en matèria d'impuls del transport públic urbà?

Des de la regidoria de mobilitat s’ha volgut donar un fort impuls al transport públic urbà amb mesures per augmentar el confort i la seguretat dels usuaris. Creiem que si es vol potenciar el transport públic, l’administració ha d’oferir un servei confortable, competitiu i de qualitat.

Des de la instal•lació de les marquesines, els usuaris del bus que utilitzen normalment aquestes 17 parades estan protegits de les inclemències del temps, a més de gaudir de la comoditat de poder seure durant el temps d’espera.

Quines altres mesures de foment del transport públic i dels mitjans de transport més sostenibles s'han impulsat?

Aquest any s’han integrat al sistema tarifari de l’Autoritat del Transport Metropolità les quatre línies d'autobús urbà. S’ha impulsat també una campanya de comunicació a tots els mitjans de comunicació local per tal d’informar sobre les característiques, horaris i trajectes de les línies. Finalment, s'ha ampliat el nombre de parades i s'han redefinit alguns trajectes per a donar servei a les urbanitzacions i arribar a més públic potencial.


Dades de contacte:

Èric Blanco i Moragas
Regidor Delegat de Comunicació, Mobilitat, Comerç i Turisme
ebmoragas@corberadellobregat.cat

Pablo Artieda Guzmán
Enginyer municipal
www.corberadellobregat.cat

T'ha interessat aquest article? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal