Logo Diputaciˇ Barcelona
Xarxa mobal
Jornades
VI Jornada tècnica de seguretat viÓria:

Des de 2005 la Diputaciˇ de Barcelona, mitjanšant l'Oficina TŔcnica de Mobilitat i Seguretat ViÓria, promou la celebraciˇ de les jornades de seguretat viÓria local que al llarg d'aquests anys han esdevingut el punt de trobada dels responsables tŔcnics i polÝtics en aquesta matŔria.

Enguany, conjuntament amb el Servei CatalÓ de TrÓnsit, organitzem una nova ediciˇ de les jornades amb el prop˛sit d'avaluar els resultats de l'aplicaciˇ de Plans de Seguretat ViÓria al territori catalÓ, i proposar mesures de baix cost per contribuir a la pacificaciˇ del trÓnsit en vies urbanes i camins municipals.

En els darrers anys, molts municipis catalans han elaborat Plans locals de seguretat viÓria amb l'objectiu d'ordenar el conjunt de mesures recursos i accions necessÓries per aconseguir reduir la sinistralitat en els Ómbits urbans. Per aix˛, en el primer apartat de la Jornada es presentarÓ l'avaluaciˇ de l'aplicaciˇ d'aquests plans per tal de posar en com˙ les conclusions extretes de la tasca realizada conjuntament entre els municipis i les administracions implicades.

AixÝ mateix, en els Ómbits urbans i, atenent a l'actual context de restriccions pressupostÓries, els municipis comencen a idear i implementar mesures que, amb actuacions de rÓpida execuciˇ i redu´t cost, permeten pacificar el trÓnsit i guanyar en qualitat de vida. En alguns casos l'aplicaciˇ d'aquestes mesures estÓ condicionada i limitada per l'actual marc normatiu i jurÝdic. D'altra banda, fora dels entorns urbans, les xarxes de camins municipals constitueixen vies en les que tambÚ es poden aplicar solucions de reduir l'accidentalitat, trasposant per a la millora de la seguretat viÓria, actuacions que ja s'han implementat amb Ŕxit en les vies de la xarxa local. Tots aquests aspectes centraran el segon bloc de la jornada.

Organitzadors:


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. GerŔncia de Serveis d'Infraestructures ViÓries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

AvÝs legal