Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal
Jornades
X Jornada tècnica de mobilitat 2014:

Data: 27 de novembre de 2014

Hora: de 9:00 a 14:00

Lloc: Centre Francesca Bonnemaison


L'any 2004 la Diputació de Barcelona va iniciar l'organització de les jornades de mobilitat. Amb el pas dels anys aquestes jornades s'han consolidat com a referent tècnic de professionals i responsables en la planificació i la gestió de la mobilitat de l'àmbit local.

Amb la voluntat de continuar amb aquesta tasca, enguany arribem ja a la Xª edició, tot centrant la jornada en la diagnosi i avaluació dels camins escolars.

La motivació per a escollir aquesta temàtica és que cada vegada són més els municipis on s'estant impulsant els camins escolars. Tant els responsables municipals com els responsables educatius i les famílies estant fent esforços per a tirar endavant els projectes de camins escolars. Avui en dia tenim molts exemples d'actuacions realitzades en el marc d'un camí escolar, però és difícil poder trobar una avaluació d'aquestes actuacions.

Per tal de cobrir aquesta mancança, la Diputació de Barcelona ha impulsat un estudi d'avaluació de camins escolars, que també es presentarà durant les jornades, i que té l'objectiu de detectar els punts clau en l'èxit d'un camí escolar i elaborar un conjunt de recomanacions per als responsables municipals i educatius que els vulguin impulsar.

Des de la Diputació de Barcelona entenem que un camí escolar no pot ser entès, només com un projecte de mobilitat, sinó que es tracta d'un projecte transversal a tot l'àmbit educatiu. Requereix la implicació de tots els agents que hi intervenen: administració pública, escola i famílies. Per aquest motiu, en la jornada que us presentem podrem comptar amb la participació de representants dels diferents col·lectius implicats en la implantació dels camins escolars.


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal