Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Vídeo del mes

última actualització: 18/02/2020
Enviar  |  Subscripció

Democràcia i mobilitat

"La mobilitat, més que una qüestió de diners o tecnologia és una qüestió d'igualtat, d'equitat" 

Gran lliçó de democràcia, equitat, governança i gestió de la mobilitat del Sr. Enrique Peñalosa, alcalde de Bogotà (Colòmbia), entre els anys 1998 a 2001 i entre els anys 2015 a 2019. 

Va convertir les polítiques de mobilitat i transport en una de les banderes del seu mandat, amb decisions polítiques valentes, en favor del transport públic, creant la xarxa de busos d'alta capaditat Transmilenio, però també per millora les condicions de mobilitat a peu. 

En aquest vídeo explica els vincles entre la mobibilitat i la democràcia, entesa com el procés pel qual la ciutadania aconsegueix millors condicions de vida per a tothom, més equitat i justícia social. Això passa, forçosament, per una equitat i una justicia social en la gestió de l'espai pública i també de la mobiltiat, prioritzant aquelles decisions que més benefici aporten al conjunt de la comunitat. 

 

T'ha interessat aquest article? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'algun vídeo o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal