Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Vídeo del mes

última actualització: 18/02/2020
Enviar  |  Subscripció

Programa Biciempresa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

En els últims anys hem vist com les infraestructures ciclables s’han multiplicat al llarg de molts carrers de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Algunes d’aquestes infraestructures han suposat un canvi important en les potencialitats de la bicicleta com a mitjà de transport metropolità, especialment l’obertura del carril bici per enllaçar l’avinguda Diagonal de Barcelona amb Esplugues de Llobregat. Aquesta infraestructura permet connectar Barcelona amb els municipis del Baix Llobregat de manera ràpida, directa i còmode.

Ara, el repte és omplir aquestes infraestructures ciclables de bicicletes. Dit en altres paraules, cal incentivar i potenciar la mobilitat en bicicleta fomentant que usuaris que fan trajectes en cotxe o moto, es passin a la bicicleta. Un bon aliat en aquest sentit és la bicicleta elèctrica, que ofereix una major comoditat que la bicicleta convencional, especialment per trajectes de més de 6 quilòmetres i que és una bona manera d’atraure quota modal del cotxe i la moto.

En aquest sentit el programa Biciempresa que impulsa l’Àrea Metropolitana de Barcelona és una bona iniciativa per incentivar la demanda de mobilitat en bicicleta. El programa Biciempresa és una subvenció en espècie, corresponent a la cessió temporal de bicicletes a empreses, per promoure'n l'ús per a itineraris de mobilitat obligada. La subvenció consisteix a facilitar, de manera gratuïta i temporal, l'accés a bicicletes elèctriques i mecàniques als treballadors dels centres de treball.

S'ha realitzat amb èxit una primera prova pilot, amb sis empreses del polígon Pedrosa, amb el suport de l'associació d'empresaris del polígon Pedrosa i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

Aquesta primera prova pilot s'ha complementat amb l'inici d'una altra experiència pilot amb participació publicoprivada al polígon del Pla, juntament amb l'Associació d'Empreses del Pla (AEPLA), l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i amb la participació econòmicament activa d'empreses del polígon com Monty i, Soler i Sauret.

Els següent vídeo mostra els resultats de les proves pilots anteriors

T'ha interessat aquest article? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'algun vídeo o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal