Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Vídeo del mes

última actualització: 18/02/2020
Enviar  |  Subscripció

The impossible texting and driving test

Un dels elements que més rellevància té en l’origen dels accidents de trànsit és el factor humà. Es calcula que aproximadament un 57% dels accidents de trànsit tenen com a única causa el factor humà i que, en un 93%, el factor humà fa ser-hi present, conjuntament amb d’altres factors com la via i el vehicle.

Per tant, qualsevol política de millora de la seguretat viària cal que posi el focus en quins són els hàbits de conducció de les persones i intentar canviar aquells hàbits que perjudiquen la seguretat viària. Així es va fer, per exemple, durant els anys 80 i 90 amb la conducció i l’alcohol, amb campanyes com la famosa “Si beus no condueixis”. Ara, en plena era dels dispositius mòbils (telèfons, tables, GPS), un dels reptes de futur és dissuadir a molts conductors d’utilitzar aquests dispositius mentre es condueix.

Algunes dades ens demostren aquesta tendència actual a utilitzar els telèfons mòbils mentre es condueix:

 

 

Per aconseguir canviar aquest hàbit perjudicial per a la seguretat viària, cal un major control policial i una major pressió sancionadora (actualment la multa per utilitzar el telèfon mòbil és de 200€ i la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir); però també és necessari emprendre campanyes que sensibilitzin els usuaris del perill de conduir i utilitzar el mòbil al mateix temps.

En el següent vídeo un presentem una original campanya que pretén conscienciar sobre els perills de l’ús del telèfon mòbil, especialment als conductor novells:

 

T'ha interessat aquest article? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'algun vídeo o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal