Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 4/21/2010

El carsharing s'amplia a l'àrea metropolitana de Barcelona

Terrassa tindrà servei de Carsharing a finals, segons ha aprovat el Ple de l'Ajuntament aquest mes d'abril. Previsiblement els vehicles es situaran en els pàrquings del centre de la ciutat com per exemple el del C/ Vapor Ventalló o la Plaça del Dr. Robert.

El Carsharing és un servei de cotxer multiusuari que es va iniciar a la ciutat de Barcelona a finals de l'any 2004. Durant els anys precedents el servei va funcionar a la capital catalana amb un progressiu increment de socis, vehicles i punts d'aparcament, fins a arribar a les xifres actuals de 1500 usuaris, 23 zones d'aparcament a la ciutat de Barcelona i 84 vehicles de diferents models i tipologies.

Paral.lelament a la implantació del servei a la ciutat de Barcelona, aquest també s'ha començat a implantar a diferents ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona, la qual cosa augmenta l'oferta del servei. En concret es va iniciar el Carsharing a l'àrea metropolitana a la ciutat de Granollers el juny de l'any 2007 i es va continuar per la ciutat de Sabadell el juliol del mateix any. A finals de gener de l'any 2008 es va presentar a la ciutat de Sant Cugat el nou servei de carsharing a aquesta ciutat que va començar a funcionar-hi amb quatre nous vehicles.

Segons les previsions de l'empresa Avancar, que gestiona el servei de Carsharing, s'implantarà aquest servei en ciutats com Badalona, L'Hospitalet, Mataró, Terrassa o Vilanova i la Geltrú.

Es tracta doncs, d'un servei en expansió, i que va rebent major acceptació per part de la població a mesura que es va coneixent i difonent.

Així mateix les possibilitats de creixement del servei són importants. Prova d'això en pot ser el servei de carsharing de Suissa, pioner a Europa, i que va passar de disposar de 30 usuaris i dos vehicles l'any 1987 fins als 1.950 vehicles i 75.000 usuaris que gestiona actualment.


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal