Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 17/06/2008
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Trasllat de les vies del tren al Barcelonès Nord

L'Ajuntament de Sant Adrià demanarà al Ministeri de Foment que tralladi les vies de tren al centre de la ciutat. A aquesta demanda també hi estan d'acord tots els municipis que formen el Barcelonès Nord i que estan representats pel Fòrum del Barcelonès Nord.

Actualment el traçat ferroviari per aquest territori passa molt proper a la línia de la costa la qual cosa provoca una pèrdua de proximitat per als ciutadans, ja que la majoria de gent viu en zones més cèntriques, i alhora suposa una important barrera per l'obertura de les ciutats de la costa cap al mar i cap a les platges.

Segons un estudi realitzat per encàrrec dels ajuntaments de Badalona i Sant Adrià, el trasllat de les vies al centre de les ciutats faria augmentar el nombre de ciutadans servits per Rodalies d'un 19 % a un 41 % en el cas de Sant Adrià i d'un 7% a un 32% en el cas de Badalona.

L'Ajuntament de Sant Adrià i el de Badalona proposen que les vies del tren es traslladin cap al centre de les ciutats, mitjançant un túnel de 7 quilòmetres que anirira des de Barcelona fins a Montgat.

Els principals arguments a favor de la viabilitat del projecte, a part de la millora del propi servei de Rodalies, són que la requalificació urbanística dels terrenys ferroviaris permetria finançar una part important de l'obra.

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal