Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 06/04/2008
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Acord per perllongar els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Sabadell

El Pla Director d'Infraestructures de l'ATM 2001 - 2010 i el Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya 2006 - 2026 preveuen respectivament, la perllongació de la línia ferroviària de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que actualment finalitza a l'estació de Sabadell - Rambla.

Aqueta perllongació de la línia de FGC es va planificar inicialment en direcció Nord, creant 4,2 nous quilòmetres de vies i quatre noves estacions, una d'elles, un intercanviador amb l'actual línia de Renfe.

Aquesta proposta incial es va debatre intensament a la ciutat de Sabadell ja que es van obrir d'altres alternatives. Concretament la plataforma Sabadell Cruïlla va proposar una alternativa que considerava un traçat lleugerament diferent, però sobretot que contemplava la possibilitat d'obrir un nou brancal ferroviari que permetés connectar Sabadell amb Granollers.

Després de mantenir conversacions entre el Govern de la Generalitat, els polítics municipals i els membres de la plataforma Sabadell Cruïlla sha arribat a un acord ja que la proposta de la plataforma Sabadell Cruïlla de connectar Sabadell i Granollers es contemplarà en el marc de la Línia Orbital Ferroviària també planificada i que ha de començar a projectar-se a partir de l'any que vé.

Recull de premsa:

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal