Logo Xarxa MOBAL
Diputaci de Barcelona. rea de Territori i Espais Naturals
Amsterdam preveu reduir entre 10.000 i 11.000 places d'aparcament els propers anys
31/07/2019

La comissària de trànsit d'Amsterdam, Sharon Dijksma, va anunciar el passat mes de març que la ciutat preveu reduir el nombre de persones autoritzades per aparcar al nucli de la ciutat en uns 1.500 per any. Aquestes persones ja requereixen un permís per accedir a un espai específic (i el cost d’aquest permís també augmentarà), de manera que reduint constantment aquests permisos en nombre, la ciutat també eliminarà fins a 11.200 places d’aparcament dels seus carrers a la fi de 2025.

Tanmateix, els espais buidats no es deixaran buits. A mesura que es vagi eliminant l'espai per als cotxes, es substituirà per arbres, aparcament per a bicicletes i voreres més amples, permetent a Amsterdammers veure i sentir immediatament els avantatges de la que encara és una política força controvertida entre els conductors.

Actualment, la ciutat està dirigida per una coalició de partits d’esquerra i centrista en què el partit d’esquerra verda (GroenLinks) té la participació més gran. La promesa de reduir l’espai d’aparcament formava part de l’acord inicial de coalició. També ajuda que cap conductor no es vegi amb dret de aparcar. En lloc de revocar els permisos, la ciutat simplement no substituirà cap que es produeixi quan els conductors abandonen la ciutat, deixen els seus cotxes o morin. D’aquesta manera, la ciutat considera que pot eliminar de forma natural uns 1.100 permisos a l’any.

Per alliberar-se d’altres espais, la ciutat té altres trucs a la màniga. Molts dels carrers de les aigües i dels molls del port de l'Amsterdam necessiten reparació i reforma. Gràcies a la delicada naturalesa del subsòl d’Amsterdam, alguns d’ells han empitjorat el seu estat degut al pes dels vehicles aparcats. És un problema comú i eminentment solucionable, però també pot oferir l'oportunitat de treure més places d'aparcament del centre històric de la ciutat. 

En el següent video es poden veure algunes de les transformacions ja realitzades per la supressió d'aparcament a la via pública.

 

 

 

Cercador de videos


Cerca per paraula:

Butlletí MOBAL


T'ha interessat aquest contingut? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL i t'enviarem els articles que publiquem al teu correu electrònic

2006 - 2018. Xarxa MOBAL. Gerncia de Serveis d'Infraestructures Viries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Poltica de privacitat