Logo Xarxa MOBAL
Diputaci de Barcelona. rea de Territori i Espais Naturals
SuperIlla de Barcelona: canviar la malla per canviar el barri
10/08/2018

StreetFilms és un dels portals més actius i influents en la divulgació de la mobilitat sostenible. El seu equip de continguts genera excel·lents vídeos divulgatius sobre diverses experiències de ciutats d’arreu del món que han transformat la mobilitat i l’espai públic i ho fa amb un estil àgil, clar i positiu. 

Aquest estiu l’equip d’StreetFilms ha estat a Barcelona fent un reportatge sobre la Superilla de Poblenou (superblock en anglès) titulat “Barcelona’s Superblocks: Change the Grid, Change your Neighborhood”. Aquest és, precisament, el vídeo que us presentem aquest mes i que posa en valor les principals fites assolides per aquest projecte de mobilitat i d’urbanisme. 

En el vídeo es fa èmfasis, sobretot, en com l’actuació ha permès anar canviant l’estil de vida de l’entorn de la Superilla, fent que es guanyi més activitat social i humana al carrer, amb més possibilitat de realitzar-hi activitats d’estada com jugar, descansar, parlar o passejar. 

També es posa de manifest com s’ha hagut d’anar transformant l’espai públic “recuperat” al vehicle privat, creant idees imaginatives i atractives que atraguin l’interès del veïnat. Per tal de generar aquesta participació social s’ha treballat amb entitats i col·lectius de l’entorn per a dissenyar l’espai públic de la Superilla. 

El vídeo també menciona la campanya de suport de la Superilla, que s’ha articulat per tal de generar un discurs positiu de l’actuació i posar en valor els guanys que ha aportat la Superilla. 

Per últim es posa de manifest la intenció de l’Ajuntament de Barcelona de continuar realitzant projectes en la línia de la Superilla de Poblenou en espais de la ciutat que tinguin la possibilitat de ser repensats per a un ús més col·lectiu i social. El proper projecte en el que està treballant l’Ajuntament és a l’entorn del Mercat de Sant Antoni, aprofitant la reforma que s’ha fet d’aquest equipament. 

 

Cercador de videos


Cerca per paraula:

Butlletí MOBAL


T'ha interessat aquest contingut? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL i t'enviarem els articles que publiquem al teu correu electrònic

2006 - 2018. Xarxa MOBAL. Gerncia de Serveis d'Infraestructures Viries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Poltica de privacitat