Logo Xarxa MOBAL
Diputaci de Barcelona. 纑ea de Territori i Espais Naturals
Programa Biciempresa de l'纑ea Metropolitana de Barcelona
06/07/2018

En els últims anys hem vist com les infraestructures ciclables s’han multiplicat al llarg de molts carrers de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Algunes d’aquestes infraestructures han suposat un canvi important en les potencialitats de la bicicleta com a mitjà de transport metropolità, especialment l’obertura del carril bici per enllaçar l’avinguda Diagonal de Barcelona amb Esplugues de Llobregat. Aquesta infraestructura permet connectar Barcelona amb els municipis del Baix Llobregat de manera ràpida, directa i còmode.

Ara, el repte és omplir aquestes infraestructures ciclables de bicicletes. Dit en altres paraules, cal incentivar i potenciar la mobilitat en bicicleta fomentant que usuaris que fan trajectes en cotxe o moto, es passin a la bicicleta. Un bon aliat en aquest sentit és la bicicleta elèctrica, que ofereix una major comoditat que la bicicleta convencional, especialment per trajectes de més de 6 quilòmetres i que és una bona manera d’atraure quota modal del cotxe i la moto.

En aquest sentit el programa Biciempresa que impulsa l’Àrea Metropolitana de Barcelona és una bona iniciativa per incentivar la demanda de mobilitat en bicicleta. El programa Biciempresa és una subvenció en espècie, corresponent a la cessió temporal de bicicletes a empreses, per promoure'n l'ús per a itineraris de mobilitat obligada. La subvenció consisteix a facilitar, de manera gratuïta i temporal, l'accés a bicicletes elèctriques i mecàniques als treballadors dels centres de treball.

S'ha realitzat amb èxit una primera prova pilot, amb sis empreses del polígon Pedrosa, amb el suport de l'associació d'empresaris del polígon Pedrosa i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

Aquesta primera prova pilot s'ha complementat amb l'inici d'una altra experiència pilot amb participació publicoprivada al polígon del Pla, juntament amb l'Associació d'Empreses del Pla (AEPLA), l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i amb la participació econòmicament activa d'empreses del polígon com Monty i, Soler i Sauret.

Els següent vídeo mostra els resultats de les proves pilots anteriors

Cercador de videos


Cerca per paraula:

Butlletí MOBAL


T'ha interessat aquest contingut? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL i t'enviarem els articles que publiquem al teu correu electrònic

2006 - 2018. Xarxa MOBAL. Ger鑞cia de Serveis d'Infraestructures Vi鄏ies i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Pol韙ica de privacitat