Logo Xarxa MOBAL
Diputació de Barcelona. Àrea de Territori i Espais Naturals
El per què dels accidents de trànsit: alcohol, velocitat i distraccions
18/07/2009

El següent vídeo correspon a una de les emissions del programa Quequicom, de TV3. Es tracta d’un programa de divulgació científica que, amb un estil amè i entenedor, intenta explicar alguns dels fenòmens científics que trobem en la nostra vida quotidiana.

En aquest vídeo titulat “Copes, radars i mòbils” s’expliquen tres dels hàbits més perillosos alhora de conduir, com són el consum d’alcohol, l’excés de velocitat i les distraccions. Per això s’utilitzen tot un seguit d’experiments i comparatives que permeten entendre clarament els efectes i les conseqüències d’aquests hàbits.

El reportatge va guanyar el Premi Seguridad Vial Línea Directa, entregat per l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón i el director general de Trànsit, Pere Navarro. El jurat va destacar que lluny de tractar el tema dels accidents amb un to dramàtic, el treball de l'equip aconsegueix unir rigor científic i amenitat.El Premi es va lliurar el pasta mes de maig de 2009. D’altres treballs periodístics premiats en d’altres categories foren:

  • En la categoria de Premsa escrita, l’article beodos en peligro, publicat el 18 de desembre de 2008 a la revista Coche Actual

 

Cercador de videos


Cerca per paraula:

Butlletí MOBAL


T'ha interessat aquest contingut? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL i t'enviarem els articles que publiquem al teu correu electrònic

2006 - 2018. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Política de privacitat