Logo Xarxa MOBAL
Diputaci de Barcelona. 纑ea de Territori i Espais Naturals
BikeLink: un sistema d'aparcaments segurs i p鷅lics per a bicicletes implantat a San Francisco
18/05/2009

La posada en funcionament del Bicing a Barcelona i d'altres sistemes com l'Ambicia't a Terrassa i a Granollers han popularitzat l'ús de la bicicleta durant els darrers anys. El Bicing va començar a funcionar l'any 2007 i ja s'ha consolidat com un element més del paisatge urbà de Barcelona. És previsible que en el futur s'incrementi la mobilitat en bicicleta a les ciutats, tant amb els sistemes públics de préstec com amb la bicicleta particular. En aquest darrer cas, el de la mobilitat amb la bicicleta pròpia, queda per resoldre un tema important: l'aparcament. Són molts els usuaris que han patit robatoris o desperfectes a les seves bicicletes. Segons un recent estudi de l'ús de la bicicleta a Barcelona un 32 % dels enquestats han patit algun robatori de la bicicleta.

En aquest video es presenta un sistema d'aparcaments segurs i públics per a bicicletes que s'ha implantat a San Francisco i d'altres ciutats de la costa Oest d'EUA.

Es tracta d'un sistema molt similar al Bicing pel que fa al seu funcionament. L'usuari s'incriu al servei d'aparcaments segurs i rep una targeta que pot anar recarregant amb la quantitat que desitgi. Per deixar la bicicleta només cal introduir la targeta en algun punt d'aparcament lliure i deixar-hi la bicicleta. Un cop tancat, el sistema anirà comptabilitzant el temps que passa i descomptant els diners del crèdit de la targeta de l'usuari. El cost del servei és molt reduït: entre 3 i 5 cèntims per hora.

Cercador de videos


Cerca per paraula:

Butlletí MOBAL


T'ha interessat aquest contingut? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL i t'enviarem els articles que publiquem al teu correu electrònic

2006 - 2018. Xarxa MOBAL. Ger鑞cia de Serveis d'Infraestructures Vi鄏ies i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Pol韙ica de privacitat