Logo Xarxa MOBAL
Diputació de Barcelona. Àrea de Territori i Espais Naturals
Curitiba (Brasil), un exemple en sistemes de transport públic urbà en autobús
18/04/2009

La ciutat brasilera de Curitiba compta, actualment, amb una població de quasi 2 milions d'habitants i una regió metropolitana de 3.250.000 habitants, és una de les ciutats models quan es parla de transport públic per superfície. El seu model de xarxa d'autobusos ha servit de referència a ciutats com Los Angeles, Ciudad de Mèxic, Ciudad de Panamà o Ciudad de Guatemala.

L'èxit del model de Curitiba s'entèn per varies raons. En primer lloc, l'any 1960 la ciutat va iniciar un important procés de planificació urbanística amb una prioritat molt clara, que el carrer fos de les persones i no del trànsit. Amb aquesta filosofia es va dissenyar una xarxa d'autobusos amb vies exclusives, serveis ràpids que recorren els eixos centrals de la ciutat i una xarxa secundària molt extensa, que abarca la majoria de la regió metropolitana de Curitiba.

Aquesta aposta ha permès que actualment la xarxa d'autobusos transporti fins a 2,3 milions de passatgers per dia, la mateixa quantitat que transporta el metro de Sao Paolo i molt similar al nombre de viatgers de la Regió Metropolitana de Barcelona (2,55 milions de viatges al dia).

 

Cercador de videos


Cerca per paraula:

Butlletí MOBAL


T'ha interessat aquest contingut? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL i t'enviarem els articles que publiquem al teu correu electrònic

2006 - 2018. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Política de privacitat