Logo Xarxa MOBAL
Diputaci de Barcelona. rea de Territori i Espais Naturals
New York Summer Streets
08/09/2010

Aquest mes de setembre es celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una iniciativa d’abast europeu que es va iniciar l’any 2002 i que té com a principal objectiu el de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d'evitar l'ús del cotxe a la ciutat a favor de l'ús del transport públic i altres modes de transport més sostenible. Durant la setmana que dura l’esdeveniment molts pobles i ciutats organitzen diferents activitats, com per exemple, el tall d’algun carrer al trànsit amb l’objectiu de recuperar-los per a activitats on la dimensió humana i social sigui la protagonista.

En aquesta línia  és interessant conèixer una iniciativa similar que es dur a terme a New York des de l’any 2008, els Summer Streets, i que ha tingut gran èxit entre els habitants d’aquesta gran ciutat.

Durant tres diumenges del mes d’Agost, quan el trànsit de vehicles es redueix considerablement, es talla la circulació de vehicles privats per alguns dels carrers de Manhattan habilitant les 7 milles que conformen Park Avenue i Lafayette Street. Es tracta d’una distància considerable, equivalent, per exemple, a la distància de l’avinguda Diagonal de punta a punta.

El fet de poder gaudir de la ciutat i dels carrers sense les molèsties i perills que ocasiona el trànsit de vehicles atreu a milers de ciutadans que gaudeixen d’aquest espai de diferents maneres. Molts opten per la bicicleta per a realitzar una pedalada tranquil•la i apte per a tots els públics, d’altres prefereixen utilitzar el carrer per a córrer o caminar i d’altres, simplement, per gaudir de la tranquil•litat del carrer sense cotxes.

A més a més al llarg de les 7 milles lliures de trànsit, s’hi organitzen diferents activitats lúdiques, com per exemple, lloguer gratuït de bicicletes, servei de reparació de bicicletes, parades gastronòmiques, activitats d’animació infantil, espais de repòs i descans, activitats esportives com per exemple, ioga, taichi o balls de saló o un concurs de fotografia.

Per poder organitzar i gestionar aquest gran esdeveniment hi ha un gran nombre de voluntaris que s’encarreguen d’informar a la gent sobre els diferents esdeveniments i activitats, i als conductors sobre els itineraris alternatius per evitar la zona tallada al trànsit.

En els següents vídeos es poden veure els Summer Streets dels anys 2009 i 2008, on s’hi pot apreciar el gran nombre de persones que hi acudeixen i la gran varietat d’activitats a realitzar-hi.

Cercador de videos


Cerca per paraula:

Butlletí MOBAL


T'ha interessat aquest contingut? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL i t'enviarem els articles que publiquem al teu correu electrònic

2006 - 2018. Xarxa MOBAL. Gerncia de Serveis d'Infraestructures Viries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Poltica de privacitat