Logo Xarxa MOBAL
Diputaci de Barcelona. rea de Territori i Espais Naturals
Copenhaguen: city of cyclist
27/04/2010

Els passats dies 14, 15 i 16 d’abril es va celebrar a Lleida el 3er Congrés de la Bicicleta de Catalunya amb més de 400 inscrits. En aquesta edició es van tractar sobretot temes relacionats amb la legislació ciclista i les infraestructures ciclistes.

Aquestes dues temàtiques van intentar donar respostes al fet que la bicicleta s’està consolidant com un vehicle urbà i cada vegada són més els usuaris que la utilitzen de manera quotidiana. Aquest fet comporta que les administracions públiques i, en especial, les administracions locals hagin començat a desenvolupar línies treball específiques per a la mobilitat en bicicleta. Per una banda cal establir un marc legal i regulador adequat, que no penalitzi en excés al ciclista, però que tampoc li permeti circular per qualsevol lloc i en qualsevol circumstància. Per altra banda, cal millorar i adaptar moltes de les vies urbanes actuals per tal que la mobilitat en bicicleta sigui còmode i segura.

En el vídeo d’aquest mes es mostra com és una de les ciutats amb més presència i tradició en l’ús de la bicicleta: Copenhaguen. La bicicleta a la capital danesa no és només un mitjà de transport utilitzat de forma massiva pels seus ciutadans, sinó que és, també un símbol d’identitat de la ciutat.

El percentatge de persones que utilitzen la bicicleta per a la seva mobilita quotidiana és, aproximadament un 40% (a Barcelona, una de les ciutats catalanes on la població es mou més en bicicleta, el percentatge és d’un 2%) i s’espera que pugui pujar fins al 50% l’any 2015. L’àrea metropolitana de Copenhaguen compta amb més de 350 quilòmetres de carrils bici. Des de l’any 1995 compta amb un servei de bicicleta pública amb una xarxa de 100 estacions.

Copenhagen - City of Cyclists from Copenhagenize on Vimeo.

 

Per saber-ne més:

 

Cercador de videos


Cerca per paraula:

Butlletí MOBAL


T'ha interessat aquest contingut? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL i t'enviarem els articles que publiquem al teu correu electrònic

2006 - 2018. Xarxa MOBAL. Gerncia de Serveis d'Infraestructures Viries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Poltica de privacitat