Logo Xarxa MOBAL
Diputaci de Barcelona. rea de Territori i Espais Naturals
Vdeos

Últims vdeos publicats a la Xarxa MOBAL:

Ljubljana, el parads dels vianants
18/02/2020

L'any 2007 la ciutat de Ljubjana, capital d'Eslovènia, va adoptar una estratègia de transformació urbana anomenada Visio 2025. Una de les mesures més rellevants d'aquesta estratègia era la creació d'una àmplia zona de vianants al centre urbà. 

D'aleshores ençà la ciutat ha treballat intensament per anar reduïnt el trànsit motoritzat dels carrers i ha aconseguit passar del 60% de desplaçaments en vehicle privat a un 42% en 10 anys i incrementar al mobilita a peu d'un 19% a un 35%. 

Les actuacions també li han permès reduir dràsticament els nivells de contaminació acústica, baixant el nivell del soroll en 6 dB.


Com s
21/01/2020

La ciutat belga de Gant va posar en funcionament el passat any 2017 un innovador i arriscat pla de circulació per tal d'eliminar el trànsit de vehicles privats de motor pel centre urbà. En aquest video de StreetFilms us expliquem com s'ho van fer.


Democrcia i mobilitat
26/04/2019

Gran lliçó de democràcia, equitat, governança i gestió de la mobilitat del Sr. Enrique Peñalosa, alcalde de Bogotà (Colòmbia), entre els anys 1998 a 2001 i entre els anys 2015 a 2019. 

Va convertir les polítiques de mobilitat i transport en una de les banderes del seu mandat, amb decisions polítiques valentes, en favor del transport públic, creant la xarxa de busos d'alta capacitat Transmilenio, però també per millora les condicions de mobilitat a peu. 


SuperIlla de Barcelona: canviar la malla per canviar el barri
10/08/2018

StreetFilms és un dels portals més actius i influents en la divulgació de la mobilitat sostenible. Aquest estiu l’equip d’StreetFilms ha estat a Barcelona fent un reportatge sobre la Superilla de Poblenou (superblock en anglès) titulat “Barcelona’s Superblocks: Change the Grid, Change your Neighborhood”. Aquest és, precisament, el vídeo que us presentem aquest mes i que posa en valor les principals fites assolides per aquest projecte de mobilitat i d’urbanisme. 


Cornell Natura, el verd s el color
23/07/2018

Cornellà Natura és un projecte estratègic que, en un horitzó temporal d'una dècada, cerca naturalitzar la ciutat, posant en relleu els seus valors ambientals, socials i paisatgístics, per tal d'humanitzar-la.

En aquest projecte la mobilitat hi té un paper rellevant, per tal de crear, també itineraris on els vianants i bicicletes siguin els mitjans de transport prioritaris i protagonistes de l’espai.


La zona 30 ideal?
21/09/2017

En aquest video us mostrem un exemple de zona 30 a la ciutat de Berna. En ell s´hi poden observar clarament dues de les característiques bàsiques que ha de tenir una zona 30: ha de tenir un tractament urbanístic específic per complir la funcionalitat de zona 30 i, sobretot, els vianants han de tenir prioritat. 


Jan Gehl, l
27/04/2017

En aquest vídeo us volem presentar un dels arquitectes i urbanistes més influents en els darrers anys en el disseny de les ciutats. Es tracta del danès Jan Gehl. 

Durant més de 40 anys Gehl ha orientat el seu treball com a urbanista a reinterpretar l’espai públic posant a les persones en el centre de tots els projectes i disseny. Cercador de videos


Cerca per paraula:

Butlletí MOBAL


T'ha interessat aquest contingut? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL i t'enviarem els articles que publiquem al teu correu electrònic

2006 - 2018. Xarxa MOBAL. Gerncia de Serveis d'Infraestructures Viries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Poltica de privacitat