Que el model de mobilitat basat en l’hegemonia del vehicle privat motoritzat té impactes sobre la nostra qualitat de vida no és cap secret i, de fet, ja hi ha diverses evidències científiques que així ho demostren. Un dels majors impactes que té aquest model de mobilitat és sobre la salut.
En aquest article presentem, de forma resumida, alguns dels aspectes més rellevants que relacionen la mobilitat amb la salut i el seu impacte i ho fem mitjançant 10 gràfics prou clarificadors.
La societat actual es reflecteix en el model de mobilitat, dit d'altra manera, la manera com ens movem ens explica la manera com som i com vivim
En aquest article es presenten 9 gràfics i una imatge que expliquen algunes de les característiques del model de mobilitat d'avui en dia i que ens ajuden a entendre, també, els desequilibris que existeixen en aquest model
Nous serveis orientats a la mobilitat, el ressorgiment de la bicicleta i d’altres nous vehicles, el vehicle elèctric, els vehicles autònoms, el Big Data o la recuperació de l’espai urbà per al vianant són algunes de les tendències que s’analitzen en aquest article
Aquest fulletó narra les històries de sis ciutats d'arreu d’Europa que participen en el programa CIVITAS i que han aconseguit una transformació en els seus sistemes de mobilitat urbana i en definitiva, les pròpies ciutats.
Descobreix els casos d’èxit de Gdynia (Polònia), Gant (Bèlgica), Graz (Àustria), Ljubljana (Eslovènia), Estocolm (Suècia) i Vitòria (Espanya).
En aquest número de la Revista Papers es presenta un ampli recull d'articles sobre diverses temàtiques de mobilitat urbana. En concret s'hi poden trobar fins a 14 articles que compten amb la participació de 23 especialites en mobilitat urbana.
Els temes que tracta aquest número de la Revista Papers són: