Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal
Etiquetes
Continguts etiquetats amb l'etiqueta: Plans de desplaçaments en centres de treball

Bones pràctiques



Estudi per la millora de la mobilitat a les àrees d
2008 - Avinyó, Balsareny, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Estany (L'), Fonollosa, Gaià, Sant Salvador de Guardiola, Manresa, Monistrol de Montserrat, Moià, Navarcles, Navàs, Rajadell, Pont de Vilomara i Rocafort (El), Sallent, Santpedor, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Vicenç de Castellet, Súria

UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA: La gestió de la mobilitat interna i de connexió en el campus universitari
2011 - Cerdanyola del Vallès

La Universitat Autònoma de Barcelona va començar a diagnosticar les característiques de la mobilitat i l’accessibilitat de la població universitària als seus centres l’any 1998, i des de l’any 2001 realitza enquestes periòdiques per conèixer els hàbits de la comunitat universitària en aquesta qüestió.

La informació i dades aportades per aquests estudis, així com pel Pla de mobilitat elaborat l’any 2008, han permès ampliar i adaptar progressivament l’oferta de transport públic col·lectiu a les necessitats de la comunitat, a més d’impulsar diverses actuacions per fomentar la mobilitat a peu i en bicicleta i reduir l’ús del vehicle privat a motor, en especial a l’interior del campus universitari.

 


La intermodalitat tren – bici als polígons industrials
2017 - Prat de Llobregat (El), Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès

Actualment hi ha unes 300.000 persones que treballen en algun polígon d'activitat econòmica (PAE) a la Regió Metropolitana de Barcelona. Segons un estudi elaborat pel Pacte Industrials de la RMB fins a un 20% dels treballadors d'aquests polígon no tenen una oferta de transport públic viable per accedir al seu lloc de treball, ja sigui amb tren o amb autobús. Si això li sumem que en molts polígions industrials on arriba el tren, les empreses es poden trobar allunyades de l'estació, fa que una gran majoria dels treballadors i treballadores del PAE hi accedeixin en cotxe. 

Una alternativa de mobilitat per accedir als llocs de treball dels polígons pot ser la combinació de tren + bicicleta. En aquest sentit us presentem dues experiències que han realitzat proves en aquest sentit, es tracta de Sant Quirze del Vallès i del projecte BiTiBi, que va realitzar dues proves pilot a Sant Cugat del Vallès i el Prat de Llobregat. 



2006 - 2018. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Política de privacitat