Logo Xarxa MOBAL
Diputaci de Barcelona. 纑ea de Territori i Espais Naturals
Etiquetes
Continguts etiquetats amb l'etiqueta: Plans de despla鏰ments en centres de treball

Bones pr郼tiquesEstudi per la millora de la mobilitat a les 鄏ees d
2008 - Aviny, Balsareny, Call鷖, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellgal, Estany (L'), Fonollosa, Gai, Sant Salvador de Guardiola, Manresa, Monistrol de Montserrat, Moi, Navarcles, Nav鄐, Rajadell, Pont de Vilomara i Rocafort (El), Sallent, Santpedor, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruit髎 de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Vicen de Castellet, S鷕ia

UNIVERSITAT AUT襈OMA DE BARCELONA: La gesti de la mobilitat interna i de connexi en el campus universitari
2011 - Cerdanyola del Vall鑣

La Universitat Autònoma de Barcelona va començar a diagnosticar les característiques de la mobilitat i l’accessibilitat de la població universitària als seus centres l’any 1998, i des de l’any 2001 realitza enquestes periòdiques per conèixer els hàbits de la comunitat universitària en aquesta qüestió.

La informació i dades aportades per aquests estudis, així com pel Pla de mobilitat elaborat l’any 2008, han permès ampliar i adaptar progressivament l’oferta de transport públic col·lectiu a les necessitats de la comunitat, a més d’impulsar diverses actuacions per fomentar la mobilitat a peu i en bicicleta i reduir l’ús del vehicle privat a motor, en especial a l’interior del campus universitari.

 


La intermodalitat tren  bici als pol韌ons industrials
2017 - Prat de Llobregat (El), Sant Cugat del Vall鑣, Sant Quirze del Vall鑣

Actualment hi ha unes 300.000 persones que treballen en algun polígon d'activitat econòmica (PAE) a la Regió Metropolitana de Barcelona. Segons un estudi elaborat pel Pacte Industrials de la RMB fins a un 20% dels treballadors d'aquests polígon no tenen una oferta de transport públic viable per accedir al seu lloc de treball, ja sigui amb tren o amb autobús. Si això li sumem que en molts polígions industrials on arriba el tren, les empreses es poden trobar allunyades de l'estació, fa que una gran majoria dels treballadors i treballadores del PAE hi accedeixin en cotxe. 

Una alternativa de mobilitat per accedir als llocs de treball dels polígons pot ser la combinació de tren + bicicleta. En aquest sentit us presentem dues experiències que han realitzat proves en aquest sentit, es tracta de Sant Quirze del Vallès i del projecte BiTiBi, que va realitzar dues proves pilot a Sant Cugat del Vallès i el Prat de Llobregat. 2006 - 2018. Xarxa MOBAL. Ger鑞cia de Serveis d'Infraestructures Vi鄏ies i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Pol韙ica de privacitat