Logo Xarxa MOBAL
Diputació de Barcelona. Àrea de Territori i Espais Naturals
La Diputació lliura bicicletes elèctriques als municipis per fomentar la mobilitat sostenible
Data última actualització: 11/04/2014

La Diputació de Barcelona ha lliurat avui 13 bicicletes elèctriques per a serveis tècnics municipals i cossos de les policies urbanes del Baix Llobregat, Maresme i Osona. Aquest programa per fomentar la mobilitat sostenible ha repartit, des de l'any 2008, un total de 212 bicicletes a 95 municipis de la demarcació de Barcelona.

L'acte de lliurament ha tingut lloc al  Recinte de l'Escola Industrial de Barcelona, a càrrec de la diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius, amb l'assistència dels diferents ajuntaments beneficiaris.

En la presentació, Mercè Rius ha assenyalat la importància d'aquest acte, ja que s'emmarca en les accions que realitzen els municipis per a la reducció d'emissions de CO2 i que forma part dels objectius de la iniciativa europea del Pacte d'Alcaldes per l'energia. En aquest sentit, la diputada ha volgut remarcar l'acte com un exemple de l'Administració en la introducció i promoció dels vehicles elèctrics.

Els beneficiaris de bicicletes elèctriques han estat els serveis tècnics del Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments d'Alella, Calella, Palafolls, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Esplugues de Llobregat, Martorell, el Prat de Llobregat i Viladecans. Així mateix, s'han lliurat dues bicicletes per la policia local de Mataró i una altra pel servei interbibliotecari de Torelló.

Aquest lliurament forma part del programa impulsat l'any 2008 per la Diputació de Barcelona per impulsar l'ús de la bicicleta per part de la policia local. L'any 2009 el programa es va estendre a altres serveis municipals i actualment la cessió de bicicletes va dirigida tant als cossos de les policies urbanes com als altres serveis tècnics dels municipis de la demarcació.

Complementant aquest acte de lliurament, s'ha realitzat una sessió tècnica explicativa de manteniment bàsic de la bicicleta elèctrica per als nous usuaris, així com una taula rodona sobre actuacions locals d'impuls de la bicicleta, en la qual han participat diferents tècnics i representants d'entitats i empreses del sector ciclista.

Acte de lliurament de les bicicletes elèctriques als municipis

Cercador d'articles


Cerca per paraula:

Temàtica


Notícies de la xarxa local de carreteres


Butlletí MOBAL


T'ha interessat aquest contingut? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL i t'enviarem els articles que publiquem al teu correu electrònic

Recull de premsa2006 - 2018. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Política de privacitat