Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal
Passos de vianants

Bones pràctiques:

imatge 1
Any: 2016
Municipi: Sant Just Desvern

Aquesta experiència explica el treball realitzat a Sant Just Desvern per tal de millorar la seguretat viària dels vianants, especialment a les cruïlles on, sovint, existeixen passos de vianants amb poca visibilitat que suposen un perill per als vianants que volen travessar el carrer. 

L’Ajuntament de Sant Just Desvern ha elaborat un Pla de millora dels passos de vianants de la ciutat que pot servir com a referència de treball per a d’altres municipis. També ha realitzat diverses proves pilot de millora de passos de vianants amb actuacions de baix cost. 

Paraules clau: Passos de vianants,

Biblioteca tècnica:

Criteris de disseny de les cruïlles entre vies de plataforma única i vies convencionals
Editat per: Diputació de Barcelona
Preu: Gratuït en versió digital
Any: 2012

L'objecte principal del present estudi ha estat l'establiment de recomanacions que maximitzin la seguretat viària a les cruïlles entre vies de plataforma única i vies convencionals, tot acomplint els requisits establerts per la diversa normativa vigent (catalana i espanyola). Les recomanacions que s'estableixen fan referència tant a la tipologia i disseny de les vies de caràcter més local o residencial, com a l'ordenació i la regulació de les interseccions objecte d'estudi.


Implantació del pas de vianants a les travesseres urbanes
Editat per: Diputació de Barcelona
Autor/a/s/es: Sánchez-Contador, P. , Rodà, F. , Thorson, O. , Parés, J. , Estevadeordal, J. , Duran, A. , Moyano, A. , Alós, A.
Preu: 5,00 €
Any: 2009

En aquest llibre es desenvolupa una metodologia i criteris per implantar els passos de vianants i definir quins elements de suport són més adients per afegir a la senyalització del pas de vianants perquè sigui segur.


Vídeos:

Imatge del mes


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal