Logo Diputaciˇ Barcelona
Xarxa mobal
Places de cÓrrega i descÓrrega

Bones prÓctiques:

imatge 1
Any: 2011
Municipi: Hospitalet de Llobregat (L')

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha impulsat una nova ordenança de mobilitat –aprovada el març de 2010– en la que s’han introduït diversos canvis per millorar l’ús i la seguretat de l’espai públic. En aquest sentit, l’ordenança defineix diversos tipus de C/D en funció de la zona i de la demanda de professionals i particulars.

S’han impulsat també mesures per a ordenar l’aparcament indiscriminat de vehicles a l’espai públic, especialment a punts de risc com els encreuaments on es pot veure afectada la seguretat dels vianants.

La Federación Española ha adoptat l’ordenança de mobilitat de L’Hospitalet de Llobregat com un dels models per elaborar l’Ordenanza Municipal Tipo de la FEMP, reguladora del tráfico, sus aspectos de Movilidad, su impacto ambiental y la seguridad vial.

En la present fitxa es descriuen les següents actuacions:

  • Regulació de l'estacionament de motos al carrer en especial en punts de risc per a la seguretat dels vianants.
  • Canvis en la regulació de la càrrega i descàrrega a l'espai públic mitjançant l'ordenança de mobilitat
  • Divulgació de missatges de sensibilització ciutadana sobre mobilitat sostenible per mitjà de panells informatius al carrer.

Biblioteca tŔcnica:

L'aparcament en els espais comercials urbans
Editat per: Diputaciˇ de Barcelona
Preu: Gratu´t en versiˇ digital
Any: 2012

L'activitat comercial en els centres urbans va associada de manera clara a la seva accessibilitat, és a dir, a la facilitat del viatge i de l'aparcament. Les necessitats derivades de l'activitat comercial, però, han de conviure amb les d'altres usuaris, com ara residents o treballadors, i això fa que calguin mesures d'ordenació i de gestió de l'espai. 

Aquest llibre vol ser un recull d'eines i bones pràctiques que contribueixin a solucionar problemàtiques -sempre diferents en municipis diferents- en matèria d'estratègies d'aparcament i la seva relació amb el comerç. Però també vol actuar com a model teòric que faciliti la modernització i reorganització d'una estructura municipal d'aparcaments ja existent i del seu impacte en el comerç urbà. 


Enllašos d'interŔs:

Link interessant


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. GerŔncia de Serveis d'Infraestructures ViÓries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

AvÝs legal