Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal
Jornades
IX Jornada tècnica de mobilitat 2013:

Data: 14 de juny de 2013

Hora: de 9:00 a 14:00

Lloc: Centre Francesca Bonnemaison


L'any 2004 la Diputació de Barcelona va iniciar l'organització de les jornades de mobilitat. Amb el pas dels anys aquestes jornades s'han consolidat com a referent tècnic de professionals i responsables en la planificació i la gestió de la mobilitat de l'àmbit local.

Amb la voluntat de continuar amb aquesta tasca, enguany arribem a la IX edició centrant la temàtica de la jornada en l'adequació de l'espai públic a una política de mobilitat urbana atenta a l'autobús.

La xarxa de transport col·lectiu de superfície requereix el seu espai de circulació així com també de parada, i aquestes necessitats s'han de compatibilitzar amb l'ús intensiu i complex de l'espai públic per part d'activitats i agents molt diversos: existència de mobiliari urbà; circulació i concentració de vianants; circulació i aparcament de vehicles privats; circulació o càrrega i descàrrega de vehicles pesats, dels serveis de neteja; usos comercials, de restauració, d'oci,....

En aquest sentit, us proposem una jornada de treball que a partir d'una reflexió general, abordi les polítiques d'ordenació de l'espai públic per d'adequar-lo a les necessitats del transport públic. La jornada comptarà amb diverses experiències d'administracions locals per integrar l'autobús en espais de prioritat per a vianants. I també introduirà mesures específiques per afavorir i millorar la velocitat comercial del transport col·lectiu de superfície en l'àmbit urbà.


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal