Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal
Jornades
VIII Jornada tècnica d'accessibilitat 2015:

Presentació

La Diputació de Barcelona, mitjançant l'Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària, promou la celebració de les jornades tècniques d'accessibilitat que al llarg d'aquests anys han esdevingut el punt de trobada i de referència de tècnics, professionals i responsables polítics especialistes en aquesta matèria.

Enguany, conjuntament amb el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i, amb motiu de l'aprovació de la Llei 13/2014, del 30 d'octubre, d'accessibilitat, presentem una nova edició de les jornades amb el propòsit d'enumerar quines accions han de portar a terme els ajuntaments i quines implicacions tècniques i de gestió se'n deriven d'aquesta normativa.

Aquesta nova Llei, que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya per unanimitat el passat mes d'octubre, surt a la llum després de més de 10 anys de treballs, tant dels tècnics, dels sectors i entitats socials i, finalment, els grups parlamentaris. El seu principal objectiu és la integració de disposicions d'accessibilitat existents actualment, unificant, coordinant i establint els criteris d'aplicació, execució i control d'aquestes normatives d'acord amb els principis de proporcionalitat i d'ajustos raonables.

En quant a la gestió municipal, el nou text normatiu impulsa encara més la figura del pla d'accessibilitat i planteja responsabilitats per a totes les administracions públiques: autonòmica, local i supramunicipal. En aquest sentit introdueix nous instruments com són els plans de manteniment, les concessions de bens i serveis, i altres eines de gestió com és l'exigència d'una justificació detallada de l'accessibilitat en les memòries dels projectes constructius.

Aquesta Llei neix amb la intenció d'esdevenir un referent en matèria d'accessibilitat i de defensa dels drets de les persones amb diversitat funcional, tal i com ja ho va ser la seva llei predecessora, aprovada l'any 1991. La Diputació presenta aquesta jornada per a preparar als ajuntaments, ja que representa un canvi d'escenari en els plantejaments tècnics municipals tant en la gestió de conjunt com en la gestió de detall, és a dir, en la feina del tècnic en el seu dia a dia.


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal