Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal
Jornades
VII Jornada tècnica d'accessibilitat 2013:

Presentació

La Diputació de Barcelona, mitjançant l'Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària, promou la celebració de les jornades tècniques d'accessibilitat que al llarg d'aquests anys han esdevingut el punt de trobada i de referència de tècnics, professionals i responsables polítics especialistes en aquesta matèria.

Enguany, conjuntament amb el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, organitzem una nova edició de les jornades amb el propòsit de reflexionar a l'entorn dels amples lliures de pas per afavorir els itineraris accessibles en voreres.

En un entorn normatiu molt canviant i cada vegada més exigent, sovint el tècnic municipal es troba amb la dicotomia d'intentar fer complir la norma en matèria d'accessibilitat o aplicar el sentit comú. En projectes de nova urbanització el criteri és inqüestionable, però en zones existents o ja urbanitzades la interpretació és dubtosa i pot arribar a suposar pels ajuntaments elevats costos de reurbanització o manteniment.

En aquest sentit, us proposem una jornada de treball que s'inicia amb una primera reflexió conceptual i normativa a l'entorn dels amples lliures de pas. Per seguidament presentar diverses experiències i bones pràctiques d'administracions locals en la implementació d'itineraris accessibles. I finalment debatre, en el marc d'una taula rodona, sobre quines realitats ens envolten i de quina manera podem prendre les decisions tècniques corresponents, cercant l'equilibri entre la interpretació legal i les necessitats reals dels municipis.


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal