Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Vídeo del mes

última actualització: 18/02/2020
Enviar  |  Subscripció

BikeLink: un sistema d'aparcaments segurs i públics per a bicicletes implantat a San Francisco

La posada en funcionament del Bicing a Barcelona i d'altres sistemes com l'Ambicia't a Terrassa i a Granollers han popularitzat l'ús de la bicicleta durant els darrers anys. El Bicing va començar a funcionar l'any 2007 i ja s'ha consolidat com un element més del paisatge urbà de Barcelona. És previsible que en el futur s'incrementi la mobilitat en bicicleta a les ciutats, tant amb els sistemes públics de préstec com amb la bicicleta particular. En aquest darrer cas, el de la mobilitat amb la bicicleta pròpia, queda per resoldre un tema important: l'aparcament. Són molts els usuaris que han patit robatoris o desperfectes a les seves bicicletes. Segons un recent estudi de l'ús de la bicicleta a Barcelona un 32 % dels enquestats han patit algun robatori de la bicicleta.

En aquest video es presenta un sistema d'aparcaments segurs i públics per a bicicletes que s'ha implantat a San Francisco i d'altres ciutats de la costa Oest d'EUA.

Es tracta d'un sistema molt similar al Bicing pel que fa al seu funcionament. L'usuari s'incriu al servei d'aparcaments segurs i rep una targeta que pot anar recarregant amb la quantitat que desitgi. Per deixar la bicicleta només cal introduir la targeta en algun punt d'aparcament lliure i deixar-hi la bicicleta. Un cop tancat, el sistema anirà comptabilitzant el temps que passa i descomptant els diners del crèdit de la targeta de l'usuari. El cost del servei és molt reduït: entre 3 i 5 cèntims per hora.

T'ha interessat aquest article? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'algun vídeo o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal