Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 9/5/2008

Els treballadors de la SEAT podran accedir-hi en tren

La factoria de SEAT, situada a Martorell, va produir l'any 2006 408.000 vehicles, dels quals un 63% es destina a la exportació. Una de les principals vies d'exportació de vehicles és el port de Barcelona, on, anualment, s'hi transporten uns 115.000 vehicles. Aquest transport es realitza amb camions la qual cosa suposa un trànsit d'uns 31.500 camions anuals.

Per tal de millorar el transport de tots aquests vehicles des de la factoria SEAT al Port de Barcelona, el juny de 2005 el Govern de la Generalitat, l'Autoritat Portuària de Barcelona i SEAT van arribar a un acord per adaptar la línia de ferrocarril Llobregat-Anoia de FGC per al trànsit de mercaderies, i el passat gener de 2008 es va inaugurar aquesta actuació.

El transport de vehicles es realitza amb dos convois diaris, amb un tren d'uns 411 metres de llargada i que permet transportar fins a 172 vehicles en cada trajecte. Així mateix, el trajecte de tornada també és aprofitat per al trasllat de les planxes de ferro des de la planta de SEAT de la Zona Franca, fins a la factoria de Martorell.

La mesura suposarà un important estalvi en la circulació de camions. Es preveu que es puguin estalviar fins a 22.000 circulacions de camions per al trasllat de vehicles fins al Port de Barcelona (un 70% del volum total del transport) i 20.000 més per al trasllat de les planxes de metall des de la zona Franca a la factoria de la SEAT. En termes de reducció d'emissions de CO2, aquesta mesura suposarà l'estalvi de fins a 1.300 tones de C02 a l'any.

També s'està plantejant la mobilitat dels treballadors de la factoria de SEAT. Es plantegen dues opcions per a fomentar la mobilitat en transport públic fins a l'entorn fabril:

Xarxa ferroviària al voltant de la factoria de SEAT
Xarxa ferroviària al voltant de la factoria de SEAT, amb les estacions de tren més pròximes

 


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal