Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 5/31/2012

Inscripció oberta a la Setmana europea de la mobilitat 2012

 

La temàtica d’aquest any de la SEM són els plans de mobilitat urbana

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat també es lliura el premi europeu de la mobilitat a les millors iniciatives de mobilitat a Europa

 

Anualment la Comissió europea impulsa la Setmana europea de la mobilitat (SEM) amb l’objectiu de promoure i desenvolupar els conceptes de la mobilitat sostenible. Aquesta iniciativa va especialment dirigida a les administracions locals al ser les principals protagonistes de les polítiques de mobilitat sostenible en l’àmbit urbà. 

Aquest mes de maig s’ha obert el període d’inscripció a la Setmana Europea de la mobilitat per l’any 2012 que es celebrarà entre els dies 16 al 22 de setembre. Cada any les activitats de la setmana europea de la mobilitat es centren en una temàtica concreta. Aquest any la SEM s’organitza amb el lema Moving in the right direction i es dedicarà en els plans de mobilitat urbana com a eines essencials per a avançar cap a ciutats amb models de mobilitat sostenible, menys basats en la mobilitat en cotxe i més eficients des del punt de vista energètic. La tria d’aquesta temàtica respon a un conjunt de línies de treball que s’estan impulsant des de la Comissió europea al voltant dels plans de mobilitat urbana. Per exemple, l’any 2009 es va aprovar l’Action Plan on Urban Mobility, un document de referencia a nivell europeu i que pretén marcar les bases del que ha de ser el model de mobilitat urbana a Europa. Així mateix, l’any 2010 es va crear el lloc web http://www.mobilityplans.eu, que recull tot un conjunt de recursos i informació, com per exemple una Guia sobre l’elaboració de plans de mobilitat urbana.

Per tal d’adherir-se a la SEM es pot accedir al lloc web http://www.mobilityweek.eu. La participació a la SEM és una excel•lent oportunitat per als municipis per tal de donar a conèixer les diferents actuacions impulsades en matèria de mobilitat i també és un moment ideal per a impulsar actuacions concretes durant els dies de la setmana europea de la mobilitat. De fet una de les activitats que es promou a nivell europeu és el Dia sense cotxes que, de forma genèrica, es realitza el 22 de setembre i que té per objectiu que les diferents ciutats participants duguin a terme actuacions concretes que promoguin el desplaçament en mitjans de transport alternatius al cotxe, com per exemple limitar la circulació en determinats carrers per tal de realitzar-hi activitats de caire lúdic i social. 

Una altra iniciativa que s’impulsa en el marc de la SEM és el premi europeu de la mobilitat que recull experiències de tot Europa vinculades a la realització de plans de mobilitat i premia les més destacades i innovadores. 

 

 

 

 

 

 


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal