Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 4/13/2011

Humanitzar les carreteres locals


Els passat dies 30, 31 de març i 1 d’abril es va celebrar el XXI VYODEAL, un congrés d’àmbit estatal dedicat exclusivament al debat i intercanvi d’idees sobre les carreteres locals i que organitzar cada dos anys l’Asociación Española de la Carretera. En aquesta edició, la Diputació de Barcelona hi va participar amb un paper rellevant ja que va comptar amb la presència del Gerent de Serveis d’Infrastructures Viàries i Mobilitat, el Sr. Vicenç Izquierdo, com a ponent general i la participació d’altres tècnics de la Gerència de Serveis d’Infrastructures Viàries i Mobilitat. El congrés també va comptar amb la participació d’altres diputacions de la resta de l’estat com per exemple la Diputació de València, la Diputación de Ciudad Real, els Cabildos de Tenerife i Gran Canària i els Consells Insulars de Menorca, Mallorca i Eivissa, així com empreses i entitats vinculades al sector de les carreteres locals.

La temàtica del congrés es va centrar en la integració de les vies locals en entorns sensibles, i en aquest sentit es van tractar diversos punts com per exemple, la multifuncionalitat de les carreteres locals, l’ús de les carreteres locals per part de diversos modes de transport, el finançament de les carreteres locals o el tractament paisatgístic de les carreteres locals.

En general, la majoria de ponències del congrés van girar entorn de la idea d’humanitzar les carreteres locals, en el sentit de no concebre-les, només com una infrastructura que permet el desplaçament d’un punt a un altre, sinó com un element que forma part del territori, que el condiciona, que el vertebra i que forma part de l’espai públic al servei de la ciutadania.

Després dels tres dies de treball i debat algunes de les principals conclusions obtingudes del congrés són les següents:

El Congrés Vyodeal
XXI Vyodeal, celebrat al Gran Hotel Ibiza


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal