Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 2/21/2011

Objectiu per al 2025: Doblar el mercat del transport públic mundial

La Associació Internacional del Transport Públic (la UITP) és un organisme que agrupa més de 3.200 entitats de més de 92 països i entre els seus principals objectius hi ha el treball en xarxa entre els diferents agents que intervenen en el transport públic: operadors, usuaris, administracions públiques, fabricants de vehicles i centres d’investigació. La UITP va complir l’any passat els 125 anys d’història i arran d’aquest esdeveniment es va llençar un nou i ambiciós projecte anomenat 2025 = PTx2 i que no significa altra cosa que doblar el mercat del transport públic l’any 2025.

Per aconseguir aquest ambiciós objectiu la UITP ha elaborat un document anomenat ‘Public transport: the smart green solution’ on s’exposen, per una banda els principals beneficis que pot aportar el transport públic i per altra banda les principals línies d’actuació que s’haurien de dur a terme per a doblar la quota de mercat del transport públic.

Com a principals beneficis que pot aportar el desenvolupament del transport públic en els propers anys, la UITP destaca:
 

 

Public transport: the smart green solution


Com a principals línies d’actuació dirigides als agents implicats en el sector del transport públic la UITP proposa les següents:

  

 

Per tal d’incentivar el desenvolupament de polítiques integrades a favor del transport públic i que permetin l’assoliment de l’ambiciós objectiu de doblar la quota de mercat del transport públic la UITP ha impulsat varies iniciatives. Una d’elles és la celebració de la primera edició dels premis PTx2=2025 que tindrà lloc durant el 59è Congrés de la UITP que es celebrarà el proper mes d’abril a Dubai. S’han recollit fins un total de 155 projectes de 43 països diferents. Entre els projectes presentats hi ha projectes i entitats catalanes com la PTP en la categoria d’ONGs. 


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal