Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 22/09/2009
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Pla per millorar el transport públic a l'Alt Penedès

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat els treballs per a redactar el pla de millora del transport públic a les comarques de l'Alt Penedès i el Baix Penedès.

L’Alt Penedès és una comarca travessada per grans infraestructures com són la línia d’alta velocitat entre Madrid i Barcelona, l’autopista AP-7, la línia de ferrocarril de rodalies entre Barcelona i Sant Vicenç, la N-340 i el futur Eix Diagonal entre Vilanova i la Geltrú i Manresa.

Per tant és una comarca amb una bones possibilitats de comunicació intercomarcal, és a dir fora de la comarca. Per contra, a nivell comarcal, l’Alt Penedès és un territori amb una població molt disseminada amb una alta presència de petits nuclis urbans i urbanitzacions que dificulten la implantació d’una xarxa de transport públic intracomarcal (dels 27 municipis de la comarca 23 tenen menys de 5.000 habitants).

Tenint en compte aquestes característiques els principals objectius es proposa assolir el pla de millora del transport públic són:

  • Millorar la coordinació dels serveis de transport públic per carretera amb els serveis ferroviaris.
  • Dissenyar un nou sistema de transports que millori l’accessibilitat als nuclis petits.
  • Garantir l’accessibilitat al transport públic de les persones amb mobilitat reduïda, sobretot d’aquelles que l’utilitzen regularment.

Pel que fa als terminis d’execució del pla, es preveu que el pla estigui redactat a la primavera de l'any 2010 i s’hagin implantat les millores proposades abans d’acabar l’any 2012.

 

Altres comarques on es millorarà el transport públic

A part del Penedès hi ha d'altres comarques, com per exemple el Garraf o el Bages, que també han impulsat plans comarcals de millora del transport públic. En aquest sentit el DPTOP té previst impulsar d'altres plans comarcals com a eines per a desenvolupar amb més detall les propostes del Pla de Transports de Viatgers de Catalunya (PTVC). Segons el Pla de Transports de Viatgers de Catalunya es realitzaran plans comarcals del transport a les següents comarques (en negreta les comarques de la província de Barcelona):

Comarca Any previst d'aprovació segons el PTVC
Osona
2008
Ripollès 2008
Garrotxa 2008
Alt Empordà 2008
Garraf 2008
Alt Penedès 2009
Berguedà 2009
Noguera 2009
Urgell 2009
Pla d'Urgell 2009
Selva 2009
Garrigues 2010
Serraga 2010
Cerdanya 2010
Pallars Jussà 2010
Pallars Sobirà 2010
Alt Urgell  


Així mateix també està previst realitzar els plans de millora del transport públic a les subcomarques del Baix Montseny i Vall del Tenes (Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Bigues i Riells i Santa Eulàlia de Ronçana i Parets del Vallès). En el cas del Baix Montseny ja s’han començat a implantar mesures de millora del transport públic a les poblacions de Sant Celoni, Cardedeu i Cànoves i Samalús.


Per més informació:

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal