Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 26/06/2009
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Les associacions d'usuaris i usuàries de la bicicleta reclamen més incentius per a aquest mitjà de transport

La 8a Setmana de la bicicleta s'ha celebrat a Barcelona entre els dies 8 i 14 de juny. Aquest esdeveniment ha servit per fer balanç sobre l'ús de la bicicleta a la ciutat costal i es constata que el nombre d'usuaris no para de créixer. Ja es realitzen uns 90.000 desplaçaments diaris amb aquest mitjà de transport. Així mateix, durant els darrers anys s'ha ampliat la xarxa de carrils bici i s'ha consolidat l'ús del Bicing.

A part de recordar els avenços que ha fet la mobilitat en bicicleta a la ciutat de Barcelona, la Setmana de la bicicleta també ha servit per recordar quines són les assignatures pendents.

Segons el BACC, cal invertir més esforços en la mobilitat en bicicleta per anar a la feina i per això algunes de les mesures que el BACC considera que cal posar en funcionament són:

  • Una ordenança fiscal favorable a la bicicleta de tal manera que es pugui reduir fins a un 50% de l’Impost d’Activitats Econòmiques a totes aquelles empreses que promoguin la mobilitat en bicicleta. Actualment ja s’apliquen mesures similars per a les empreses que promouen el transport públic.

  • Aparcaments segurs a les empreses, utilitzant les instal.lacions de la pròpia empresa o a través d’acords amb aparcaments públics propers als llocs de treball.

  • Reducció de l’aparcament per a vehicles no sostenibles. Es tracta de limitar la disponibilitat de places d’aparcament, ja sigui augmentant les tarifes d’aparcament o bé reduint les places disponibles.

  • Pagament de quilòmetres bici. Que les empreses paguin el quilòmetre fet en bicicleta per motius laborals a 0,19 €/quilòmetre, tal i com ja es fa a Bèlgica, on es paga a 0,15 € / quilòmetre.

  • Facilitar l’adquisició de bicicletes, per exemple facilitant la compra de bicicletes per a empreses lliures d’impostos.

  • Plan 2000E – Bici. Igual que el Plan 2000E, presentat fa poques setmanes pel president Zapatero, preveu el finançament de la compra de vehicles fins als 2000 €, es pot subvencionar l’adquisició de bicicletes fins a un percentatge del 33% del seu preu.


Per més informació:

 

Recull de premsa:

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal