Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 10/09/2008
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Diputació de Barcelona i Consell Comarcal del Baix Llobregat creen el Centre de Mobilitat del Baix Llobregat

El Centre de Mobilitat estarà vinculat al Forum de la Mobilitat del Baix Llobregat i oferirà assessorament tècnic per a desenvolupar les propostes referents a les infraestructures de la comarca

El passat divendres 27 de juny es va presentar el Forum de la Mobilitat del Baix Llobregat. L'acte va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal, al municipi de Sant Feliu de Llobregat.

El Forum de la Mobilitat del Baix Llobregat és una iniciativa que neix del Consell Comarcal i que compta amb la representació del propi Consell Comarcal, els sindicats UGT i CCOO del Baix Llobregat, PIMEC del Baix Llobregat, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, la Diputació de Barcelona i l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

El principal objectiu del Forum de la Mobilitat es crear un diàleg entre el teixit social i econòmic de la comarca per a detectar les principals mancances pel que fa a la mobilitat i fer propostes al respecte que ajudin a pal.liar aquestes mancances.

En aquest sentit, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal han signat un conveni per a la creació del Centre de Mobilitat del Baix Llobregat. L'objectiu del Centre de Mobilitat del Baix Llobregat serà mantenir un sistema de modelització del trànsit de tota la xarxa viària de la comarca. A partir d'aquest model de trànsit es podrà analitzar detalladament les afectacions que tenen les actuacions sobre les grans infraestructures en el viari intermedi. 

Cal tenir present que el Baix Llobregat és un dels territoris on la mobilitat ha esdivingut, durant els darrers anys, en un fenomen molt important, absorbint un gran nombre d'infraestructures com per exemple: l'Aeroport del Prat, el Port de Barcelona, les principals vies d'accés sud de Barcelona, l'AVE, entre d'altres. 

Així mateix la mobilitat interna de la comarca també ha sofert un important increment a causa de l'augment de la població de la comarca i de la seva activitat econòmica. Aquesta mobilitat acaba repercutint a les carreteres locals que enllacen els diferents nuclis de la comarca amb les gran infraestructures, i que, en molts casos, pateixen importants dèficits de capacitat.

Però si el present de les infraestructures al Baix Llobregat ja és complexe, el futur no ho és menys. Les ampliacions del Port de Barcelona i de l'Aeroport del Prat, comportaran, de ben segur, un augment de la mobilitat a la zona, especialment pel que fa al transport de mercaderies. 

En definitiva, doncs, el Centre de Mobilitat del Baix Llobregat ha de servir per poder avaluar l'impacte que totes aquestes infraestructures tindran sobre la xarxa intermèdia i local.

Exemple de la modelització del trànsit del Baix Llobregat
Exemple de la modelització del trànsit al Baix Llobregat

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal