Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 05/09/2008
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Els treballadors de la SEAT podran accedir-hi en tren

La factoria de SEAT, situada a Martorell, va produir l'any 2006 408.000 vehicles, dels quals un 63% es destina a la exportació. Una de les principals vies d'exportació de vehicles és el port de Barcelona, on, anualment, s'hi transporten uns 115.000 vehicles. Aquest transport es realitza amb camions la qual cosa suposa un trànsit d'uns 31.500 camions anuals.

Per tal de millorar el transport de tots aquests vehicles des de la factoria SEAT al Port de Barcelona, el juny de 2005 el Govern de la Generalitat, l'Autoritat Portuària de Barcelona i SEAT van arribar a un acord per adaptar la línia de ferrocarril Llobregat-Anoia de FGC per al trànsit de mercaderies, i el passat gener de 2008 es va inaugurar aquesta actuació.

El transport de vehicles es realitza amb dos convois diaris, amb un tren d'uns 411 metres de llargada i que permet transportar fins a 172 vehicles en cada trajecte. Així mateix, el trajecte de tornada també és aprofitat per al trasllat de les planxes de ferro des de la planta de SEAT de la Zona Franca, fins a la factoria de Martorell.

La mesura suposarà un important estalvi en la circulació de camions. Es preveu que es puguin estalviar fins a 22.000 circulacions de camions per al trasllat de vehicles fins al Port de Barcelona (un 70% del volum total del transport) i 20.000 més per al trasllat de les planxes de metall des de la zona Franca a la factoria de la SEAT. En termes de reducció d'emissions de CO2, aquesta mesura suposarà l'estalvi de fins a 1.300 tones de C02 a l'any.

També s'està plantejant la mobilitat dels treballadors de la factoria de SEAT. Es plantegen dues opcions per a fomentar la mobilitat en transport públic fins a l'entorn fabril:

  • Per una banda s'està treballant amb FGC i Carsharing per crear punts de cotxe compartit en les estacions pròximes a la factoria i que, per tant, els treballadors puguin fer el trajecte final fins a la fàbrica amb cotxe compartit.
  • Per altra banda s'està estudiant una nova infraestructura ferroviària, que aprofitant l'existent actualment per a trànsit de mercaderies  pugui ser utilitzada pels treballadors de la SEAT per accdedir fins a la fàbrica en tren.

Xarxa ferroviària al voltant de la factoria de SEAT
Xarxa ferroviària al voltant de la factoria de SEAT, amb les estacions de tren més pròximes

 

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal