Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 14/02/2018
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

I Congrés Internacional de camins i carreteres locals

El Congrés es realitzarà els propers dies 5, 6 i 7 de març i té com a objectiu esdevenir un punt de trobada i de referència de tècnics, professionals i responsables polítics especialistes en matèria de camins i carreteres locals

Un dels temes destacats del congrés serà el Pla Zonal de Carreteres de la província de Barcelona, que actualment està redactant la Diputació de Barcelona

La  Gerència d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona promou la celebració del I Congrés Internacional de camins i carreteres locals que es celebrarà els propers dies 5, 6 i 7 de març de 2018 a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Es preveu que les inscripcions es comencin a realitzar a partir del gener de 2018.

Podeu accedir a la web del Congrés en aquest enllaç

 

La xarxa local d'infraestructures viàries, eina clau per al desenvolupament territorial

L'objectiu d'aquest congrés d'esdevenir un punt de trobada i de referència de tècnics, professionals i responsables polítics especialistes en matèria de camins i carreteres locals.

Els camins són una vialitat que canalitza una important mobilitat, tant en entorns urbans o metropolitans com en entorns rurals, però amb característiques molt diferents en un o altre àmbit. Des de fa uns 10 anys, i en base a la demanda del territori, la Diputació de Barcelona dóna suport tècnic i econòmic als ajuntaments i consells comarcals en matèria de camins. A més, en els últims anys s'ha redactat el Pla Zonal de carreteres locals de Diputació de Barcelona, que es presentarà en el marc d'aquest Congrés.

Per tots aquests motiu esdevenen claus les polítiques d'infraestructures viàries locals i aquesta és la principal justificacióper la celebració del I Congrés Internacional de camins i carreterres locals.

La xarxa local d'infraestructures viàries connecta el territori

 

Un Congrés d'ampli abast

L'obertura i presentació del congrés anirà a càrrec de la Presidenta de la Diputació de Barcelona, la Sra. Mercè Conesa i Pagès i del Diputat de l’Àrea d’Infraestructures i Mobilitat, el Sr. Jordi Fàbrega i Colomer.

Durant el primer dia, la sessió de matí, girarà al voltant de la titularitat dels camins i tindrà lloc una taula rodona sobre la recuperació de camins públics o d'ús públic. La sessió de tarda oferirà exemples d'inversions de les administracions públiques en camins en l'àmbit municipal, comarcal, provincial i estatal, tant a nivell d'estudi dels mateixos, com de millora i manteniment.

El segon dia tractarà la necessitat d'implantació del Pla Zonal de carreteres a la demarcació de Barcelona. Partint de la història de les carreteres, s'exposarà la problemàtica lligada a l'aplicabilitat dels criteris de funcionalitat de les carreteres del Pla Zonal en l'actualitat, així com les consideracions ambientals i urbanístiques lligades. També tindran lloc dues taules rodones al voltant del procés de participació, els tràmits administratius i ambientals associats, i els aspectes socioeconòmics lligats als plans zonals, des de diferents òptiques territorials. Seguidament s'ha convidat a diferents empreses innovadores relacionades amb les obres en camins.

El tercer dia tindrà lloc una trobada internacional al voltant dels temes abordats en les sessions anteriors. Les conclusions aniran a càrrec del Gerent de Serveis d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, el Sr. Vicenç Izquierdo Camón, que a més actuarà de moderador de tot el Congrés, i la cloenda a càrrec del Vicepresident primer de Diputació de Barcelona, Sr. Dionís Guiteras Rubió.

 

Síntesi del contingut

Dia 1 - Matí. Sessió I: Protecció i defensa dels camins municipals
Catalogació, inventaris de camins i recuperació de camins públics o d’ús públic.

Dia 1 -Tarda. Sessió II: Tipologia d'inversions de les administracions públiques a camins municipals 
Anàlisis de modalitats de subvenció per a inversions en camins municipals

Dia 2 - Matí. Sessió III: Camins i carreteres locals. Planifiació
Què és el Pla Zonal i per a què serveix? Consens territorial i tràmits administratius i ambientals dels Plans Zonals

Dia 2 - Tarda. Sessió IV: Aspectes socioeconòmics dels plans zonals
Les dificultats al territori respecte la gestió de xarxes viàries i Solucions a curt i mig termini per la gestió de camins amb funcionalitat de carreteres

Dia 3 - Matí.  Sessió V: Experiència internacional. Competència administrativa en la gestió de xarxes de camins 
Experiència internacional en la gestió de xarxes de camins rurals: Situació a la Unió Europea 

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal