Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 07/01/2016
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

La Diputació de Barcelona desplega un nou Catàleg de serveis dotat amb 58,6 MEUR

El Catàleg ha augmentat el seu pressupost en 4,1 MEUR, un 7,5% més respecte l'any passat

L’oferta de serveis de la Gerència d’Infraestructures Viàries i Mobilitat cobreix els àmbits de mobilitat, accessibilitat, camins municipals i neteja viària hivernal

Els serveis de caràcter tècnic es poden sol•licitar fins al 31 de març de 2016 i els de caràcter econòmic fins el 2 de febrer de 2016

La Diputació de Barcelona ha aprovat el nou Catàleg de serveis 2016 que compta amb un pressupost de 58,6 MEUR i un total de 231 recursos que, des d'aquesta tarda, es posen a disposició dels ajuntaments i ens locals de la demarcació perquè puguin oferir uns serveis de qualitat als ciutadans.

El Catàleg, que ha augmentat el seu pressupost en 4,1 MEUR respecte l'any passat (7,5% d'increment) i 14,2 MEUR respecte el període 2012-2016 (32%), destina el 68% dels seus productes a programes locals d'atenció a les persones i de desenvolupament econòmic i, foment de l'ocupació.

En el següent enllaç es poden consultar el conjunt de serveis ofertats:

http://cataleg2016cercador.diba.cat/

 

Oferta especifica de la Gerència de Serveis en Infraestructures Viàries i Mobilitat

La Gerència de Serveis d’Infraestructures Viàries i Mobilitat ofereix en el Catàleg 2016 quatre serveis: 

 

  • estudis i plans de mobilitat urbana, 
  • estudis i plans d'accessibilitat, 
  • camins municipals, 
  • neteja viària hivernal de l'accés al nucli principal de municipis (Hivern 2016-2017)

 

 

En l'àmbit de la mobilitat el Catàleg inclou productes vinculats als Plans de mobilitat urbana sostenible (PMUS). Cal tenir en compte que molts municipis ja fa temps que treballen la mobilitat urbana i molts ja disposen d’un Pla de mobilitat antic, per això aquest any al Catàleg se’n pot sol•licitar tant la seva redacció o bé la revisió del PMUS de més de 6 anys d’antiguitat, i també els informes de seguiment per aquells municipis que inicien el procés d'implementació d'un PMUS. Igualment el Catàleg inclou estudis de mobilitat específics que cobreixen un ampli ventall de temàtiques més concretes com per exemple camins escolars, plans directors de la bicicleta, estudis de transport públic, estudis de senyalització, estudis de seguretat viària, etc. 

Enllaç al servei: Estudis i plans de mobilitat

 

Pel que fa a l'accessibilitat, la principal novetat del Catàleg 2016 és que incorpora els productes derivats de la Llei d'accessibilitat del 2014. Així, als productes ja existents de redacció i actualització de plans d’accessibilitat, s'hi afegeix un nou producte que inclou totes les accions derivades d'aquesta nova llei: identificació de serveis mínims, plans de manteniment, adaptació de productes i serveis, publicació de dades d’accessibilitat i desenvolupament de mesures de promoció, foment i sensibilització. També es poden sol•licitar estudis d’accessibilitat específics que pretenen donar resposta a una problemàtica concreta del municipi en matèria d’accessibilitat. 

Enllaç al servei: Estudis i plans d'accessibilitat

 

Un altre aspecte important per als municipis és la gestió de la seva xarxa de camins municipals. Per aquest motiu el Catàleg 2016 manté la línia referent als camins municipals amb tres productes: Catàleg de camins municipals (fase I), investigació de la titularitat del catàleg de camins municipals, una vegada el catàleg estigui a disposició de l'ajuntament (fase II), i ordenances de regulació d'ús i defensa de vials municipals.

Enllaç al servei: camins municipals

 

A més dels recursos tècnics anteriors el Catàleg també ofereix un recursos econòmic: La neteja viària hivernal de l'accés al nucli principal del municipi (hivern 2016-2017), destinada als municipis de muntanya de la província.

Enllaç al servei: Neteja viària hivernal de l'accés al nucli principal del municipi (hivern 2016-2017) 

 

Pel que fa als terminis de presentació de sol•licituds, aquestes es poden presentar fins al dia 2 de febrer pel que fa al recursos econòmics i fins al 31 de març pel que fa als recursos tècnics. 

 

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal