Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 21/09/2015
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Millora de la seguretat viària al revolt de la ctra. BV-5209 a Vilanova de Sau

Situació prèvia:

La ctra. BV-5209 va ser objecte d’un accident mortal (1 víctima mortal), per col•lisió frontal al PK 0+040, el passat 18 de maig de 2013. 

Malgrat les darreres actuacions realitzades en aquest tram (renovació de la senyalització vertical i l’abalisament, i limitació de la velocitat a 40 km/h a l’inici de la via), la carretera disposa d’una amplada de calçada reduïda i no compta amb senyalització de l’eix central. Al punt on es va produir l’accident mortal, la visibilitat es troba limitada pel talús i la vegetació d’un revolt interior.

 

Objectius:

L’objectiu de la present memòria valorada és concretar les actuacions previstes de millora de la seguretat viària en l’entorn del punt on es va produir l’esmentat accident, de manera que s’hi redueixi el risc de sinistralitat.

 

Descripció:

Les principals mesures plantejades es durant a terme al tram PK 0 – 0+100 (M.D.): 

 

  • Rebaix i sanejament del talús i eliminació de la vegetació existent, amb l’objectiu de reduir la limitació de visibilitat existent al revolt. Aquesta actuació ha comportat l’expropiació prèvia dels terrenys afectats a l’entorn del talús.
     
  • Construcció d’una nova cuneta de formigó a la banda de desmunt, de 1,0 metres d’amplada, per a dotar aquest tram d’un sobreample auxiliar per a la circulació i creuament dels vehicles. La implantació de cuneta de formigó permetrà, així mateix, millorar les condicions de drenatge longitudinal existents, ja que es disminuirà la presència de restes de terra, pedres i vegetació a la banda de desmunt de la via.

 

 

Fotografies d'abans i després:

 

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal