Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 29/01/2015
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Diputació i Generalitat treballaran junts per reduir els accidents de trànsit in itinere

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, han signat avui un conveni de col·laboració per fomentar una mobilitat segura i reduir els accidents de trànsit in itinere.

 

Amb la signatura d'aquest conveni, el Servei Català de Trànsit i la Diputació portaran a terme les actuacions que calguin per tal d'impulsar les accions que donin compliment el Pla estratègic de seguretat viària de Catalunya 2014-2020 i al Pla de Seguretat Viària 2014-2020, en tot allò relatiu als accidents de trànsit relacionats amb l'àmbit laboral.

En aquest sentit, Salvador Esteve ha destacat la col·laboració entre institucions per donar resposta a «aquesta problemàtica, i ens adrecem a la societat i a els empreses perquè l'assumeixin i posin mesures per resoldre-la». Per la seva banda, el conseller Ramon Espadaler ha puntualitzat que aquest conveni «pretén obrir un espai de treball conjunt al servei de la ciutadania» i al costat d'una administració com la Diputació que «coneix la realitat local».

Tal com s'ha aunciat en la roda de premsa, l'objectiu és formar els treballadors de manera gratuïta sobre prevenció en accidents de trànsit en horari laboral i unir esforços entre Conselleria i Diputació perquè totes les empreses de la demarcació tinguin coneixement de la posiblitat de fer aquests cursos. 

D'aquesta manera, s'unirà el coneixement que té interior de les vies on es produeixen els accidents amb la informació que té la Diputació sobre les empreses ubicades en els polígons propers a les carreteres on hi ha més sinistres. 

Concretament, ambdues administracions hauran de treballar en quatre aspectes:

  • Aprofundir en la investigació sobre la realitat dels accidents de trànsit en l'entorn laboral.
  • Comunicar a les empreses la conveniència d'elaborar plans de prevenció de riscos en la mobilitat obligada i sensibilitzar-les en aquest sentit.
  • Assessorar les empreses en l'elaboració de plans i proporcionar-los guies i material de suport.
  • Promoure a les empreses l'elaboració i execució de plans laborals de seguretat viària

 

A més a més, es crearà un observatori que estarà format per un representant de cadascuna de les administracions i que vetllarà pel seguiment, control i impuls de l'execució dels compromisos assolits.

Un dels principals objectius del Pla de Seguretat Viària 2014-2016, aprovat pel Govern el 29 d'abril de 2014, és involucrar i coordinar entitats públiques i privades en la millora de la mobilitat segura, per tal d'aconseguir la reducció del 12% del nombre de morts i ferits greus en missió in itinere.

En aquest sentit, mentre els accidents laborals no relacionats amb el trànsit han disminuït, sí que hi ha un repunt important en el cas dels accidents de trànsit  durant la jornada laboral i dels accidents de treball in itinere. És per aquest motiu que tant el Departament d'Interior com la Diputació de Barcelona volen impulsar noves actuacions en aquest àmbit.

En les dues gràfiques següents, extretes del Pla de Seguretat viària 2014 - 2016 i del Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014 - 2020, es pot veure, tant l'increment del nombre d'accidents in itinere dels darrers anys, com l'objectiu de la reducció del nombre d'accidents fins al 20% que es proposa el Pla Estratègic

Evolució dels accidents in itinere i in mission a Catalunya
Evolució dels accidents in itinere i in mission a Catalunya

 

Objectius del Pla Estratègic de Seguretat Viària en matèria d'accidents in itinere
Objectius del Pla Estratègic de Seguretat Viària en matèria d'accidents in itinere

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal