Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 26/03/2014
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Obertes les inscripcions per als cursos de planificació i gestió de la mobilitat

La Diputació de Barcelona i el Col•legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya organitzen, un any més, els cursos de planificació i gestió de la mobilitat, que enguany ja arriben a la seva 8a edició. Els dos cursos tenen per objectiu aprofundir en els coneixements sobre mobilitat en un moment on cada dia són més els municipis que estan desenvolupant els seus Plans de mobilitat urbana. 

Està previst que els cursos comencin a impartir-se el proper divendres 9 de maig i s’aniran realitzant tots els divendres consecutivament. 

Per tal de conèixer els programes dels dos cursos i de realitzar la inscripció es pot fer a través del Col•legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, al següent enllaç:

http://www.camins.cat/index.php?doc=activitats/show_cat.php&cid=678

 

 

Curs exhaustiu, pràctic i participatiu

El primer curs, el de planificació de la mobilitat urbana, consta de 8 sessions en les quals es treballen aspectes com la normativa sobre mobilitat, el procés de redacció dels plans de mobilitat urbana, la planificació de les xarxes de mobilitat (a peu, en bicicleta, en transport públic i en vehicle privat), els camins escolars, l’avaluació ambiental dels plans de mobilitat urbana, els espais de convivència i la pacificació del trànsit, la participació ciutadana, les Smart Cities i la seguretat viària. 

El segon curs, el de gestió de la mobilitat urbana, consta també de 8 sessions en les que es treballen aspectes com el seguiment i gestió dels plans de mobilitat, casos pràctics de seguretat viària, la gestió del transport públic, la gestió de la mobilitat en vehicle privat, la gestió de la mobilitat als polígons industrials, la gestió de la mobilitat en bicicleta, l’aparcament, la gestió de la distribució urbana de  mercaderies i la comunicació i màrqueting en matèria de mobilitat. 

Com a novetat dels darrers anys, a part dels continguts teòrics que s’imparteixen en les diverses classes, també s’incorporen sortides de camp on es coneixeran de primera ma diversos projectes de mobilitat. En el cas del curs de planificació de la mobilitat es farà una sortida tècnica per a aprofundir en la temàtica de la pacificació del trànsit i les zones per a vianants i també dels camins escolars. En el cas del curs de gestió de la mobilitat les sortides tècniques es faran en l’àmbit de la mobilitat en bicicleta i en el transport públic. 

A més a més, també es vol incidir en l’intercanvi d’experiències entre els diferents tècnics assistents al curs, per això s’ha previst dedicar una sessió del curs perquè cada alumne pugui presentar breument alguna experiència de mobilitat que conegui i poder dedicar un temps a l’intercanvi de coneixements.  

 

 

Suport a la formació dels tècnics municipals de mobilitat

Des de la Diputació de Barcelona sempre s’ha fet una aposta clara per tal de donar suport als municipis en la redacció dels plans de mobilitat, però també en aspectes igualment importants com és la formació dels responsables municipals encarregats de dur a terme les actuacions incloses als plans de mobilitat. Per això els cursos organitzats s’orienten especialment als tècnic de mobilitat dels ajuntament i entitats locals, tot i que també són d’interès per a qualsevol persones que treballa o vol treballar en l’àmbit de la planificació de la mobilitat i el transport.

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal