Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 17/06/2008
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

El Servei Català de Trànsit proposa l'estretament dels carrils a la zona de limitació de la velocitat a 80 km/h

Aprofitant que el passat mes de novembre de 2007 va entrar en vigor la limitació de velocitat a 80 km/h a les entrades de Barcelona, el Servei Català de Trànsit ha llençat una nova proposta que consistiria en l'estretament dels carrils en aquesta zona.

Segons els tècnics del Servei Català de Trànsit, l'amplada dels carrils es va dissenyar, en el seu moment, per una velocitat de 120 km/h. Amb la nova limitació a 80 Km/h, l'amplada dels carrils resulta innecessària, i sobretot, l'estretament dels carrils permetria obtenir millores considerables per a la mobilitat, com per exemple:

  • L'espai alliberat amb els carrils més estrets es podria reaprofitar per incorporar un carril destinat al transport públic i vehicles d'alta ocupació (VAO).
  • Una major estretor del carril repercutiria positivament en la seguretat viària ja que evitaria la sensació de falsa seguretat que experimenta el conductor circulant per un carril més ample.

La mesura encara s'està estudiant i ja ha despertat nombroses crítiques, tant positives i negatives. De moment el Servei Català de Trànsit no ha concretat quan es començarien a aplicar aquestes mesures.

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal