Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 05/11/2013
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Procés de participació ciutadana pel Pla de mobilitat urbana de Rubí

El passat 23 d'octubre es va dur a terme una nova sessió de participació ciutadana del PMUS de Rubí, que està redactant l’Ajuntament amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona. En aquesta ocasió va ser la sessió de retorn a la ciutadana en el qual es va presentar la diagnosi tècnica sobre la mobilitat a la ciutat. 

Fins al moment l’Ajuntament de Rubí ha organitzat diverses accions de participació ciutadana per tal d’anar copsant la opinió de la ciutadania i de les entitats del municipis pel que fa a la mobilitat. Algunes d’aquestes accions realitzades són, el Mou-te per Rubí on s’han fer passejades per la ciutat on les persones amb mobilitat reduïda i els usuaris de la bicicleta han pogut detectar punts d’especial dificultat per a la mobilitat. També s’han dut a terme sessions de treball específiques amb comerciants, empresaris, Consell de la Gent Gran, Consell dels infants i sessions territorials en diferents barris de la ciutat. 

La sessió de participació del passat dia 23 suposa la culminació d’aquesta participació de diagnosi i el retorn de les conclusions a la ciutadania. 

Tant els resultats de la diagnosi tècnica com els del procés participatiu es poden consultar a la web de l’Ajuntament de Rubí, al següent enllaç 

A partir d'aquesta diagnosi, l'equip redactor començarà a treballar en les propostes d'actuació del Pla i s'obrirà una segona fase de participació oberta a la ciutadania. Paral•lelament, es constituirà una Comissió Cívica de Seguiment del PMU encarregada de validar tot el procés.

 

Procés de participació

 

El 68% dels municipis obligats a realitzar un pla de mobilitat urbana compten amb el suport de la Diputació de Barcelona

El pla de mobilitat de Rubí també servirà per donar resposta al marc legal vigent que determina que el municipi vallesà, té la obligatorietat de disposar d’un pla de mobilitat urbana. A la província de Barcelona hi ha tres normatives que tenen implicacions a nivell de mobilitat urbana: 

  • La Llei de la mobilitat, d’àmbit català i que obliga a tots els municipis de més de 50.000 habitants i als municipis que són capital de comarca a redactar un pla de mobilitat urbana, com és el cas de Rubí, que actualment té 74.732 habitants. 
     
  • El Pla de millora de la qualitat de l’aire, que en l’àmbit de les zones 1 i 2 de protecció atmosfèrica es determina també la necessitat de realitzar un pla de mobilitat urbana, com a mesura per a reduir la contaminació atmosfèrica. Val a dir que les zones 1 i 2 de protecció atmosfèrica engloben un total de 40 municipis al voltant de la ciutat de Barcelona. Rubí també forma part d’aquests municipis.
     
  • El Pla director de mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona. Aquest pla, que és per l’àmbit de la RMB, obliga a les ciutats de més de 20.000 habitants a realitzar un pla de mobilitat urbana, com també seria el cas de Rubí.

Degut a aquestes tres normatives de referència en l’àmbit de la mobilitat actualment hi ha 56 municipis a la província de Barcelona que tenen l’obligació de realitzar plans de mobilitat urbana. D’aquests 56, 38 municipis, és a dir un 68% ja l’han realitzat o l’estan realitzant amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona. 

D’aquests 10 municipis ja l’han finalitzat i uns altres 28 l’estan redactant. 

Per més informació sobre els plans de mobilitat a la Diputació de Barcelona es pot consultar el següent enllaç

 

Recull de premsa:

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal