Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 05/11/2013
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

La Unió Europea impulsa el projecte ENDURANCE per a crear una xarxa europea de ciutats amb PMUS

La Unió Europea, a través de la European Platform on Mobility Management (EPOMM) ha anunciat el llançament del projecte ENDURANCE, que té com a principal objectiu la creació d’una xarxa europea de ciutats amb PMUS. 

Actualment el projecte es troba en la seva fase inicial i els 25 països que en formen part han iniciat la tasca de cercar aquelles ciutats que formaran part de la xarxa ENDURANCE. Cada país triarà entre 5 i 20 ciutats amb plans de mobilitat urbana sostenible (PMUS) per tal de proposar-los formar part d’aquesta xarxa i l’objectiu del projecte és arribar a tenir 300 ciutats integrades a la xarxa l’any 2016.

Les principals tasques que promourà el projecte ENDURANCE seran vinculades a la formació i l’intercanvi d’experiències, tant a nivell de cada país com a nivell europeu, així com la creació d’una xarxa d’experts a nivell europeu sobre diversos aspectes de la mobilitat urbana. 

La voluntat d’ENDURANCE, gràcies a ser un projecte que pretén integrar ciutats de tots els països europeus, també és de servir d’altaveu d’altres projectes europeus que actualment estan treballant a l’entorn dels PMUS, projectes com ADVANCE, BUMP, CHALLENGE, POLYSUMP, PUMAS o QUEST.

Està previst que durant la tardor de 2013 es posi en funcionament el lloc web del projecte i es comenci la fase de recerca de les ciutats candidates a formar part de la xarxa ENDURANCE. El següent esquema mostra la planificació de fases del projecte:

Fases projecte Endurance

 

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal