Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 13/06/2013
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Gairebé la meitat de vehicles que entren a Cardedeu estan de pas

En total, 24.452 vehicles entren diàriament a Cardedeu i en surten 10.952

L’Ajuntament de Cardedeu ha rebut els resultats de l’enquesta de mobilitat interna de vehicles al municipi elaborada per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de fer millores en la regulació semafòrica de l’avinguda del Rei en Jaume. 

D’aquests resultats se’n desprèn que, del total de vehicles que entren diàriament per Cardedeu, un 44,8% estan de pas. Això vol dir que la meitat de vehicles que entren al municipi només ho fan per utilitzar els eixos viaris de Cardedeu i desplaçar-se a d’altres poblacions. Per l’alcaldessa Calamanda Vila “aquestes conclusions demostren el que ja intuíem, i és que la majoria de cotxes que circulen per Cardedeu a les hores puntes ho fan només per anar a un altre punt, saturant el trànsit intern de les nostres vies”. Per això reclama “una millora de les infraestructures, tant de carreteres com de transport públic, per descongestionar de cotxes els nostres carrers i avingudes”. 

Per fer l’estudi, es van comptabilitzar els vehicles en punts de control a les entrades i sortides del municipi, i es va preguntar als conductors l’origen i el destí. L’enquesta es va repetir en diverses franges del mateix dia, en hora punta del matí de 8 a 9 h, de 13 a 14 h, i en hora punta de la tarda de 17.30 a 18.30 h. Per dur a terme l’enquesta es van contractar deu persones de la borsa de treball municipal.

Un cop feta aquesta enquesta, l’Ajuntament ha fet un sondeig complementari a l’estació de tren per tenir una idea del nombre d’usuaris del tren que són residents a Cardedeu i els que provenen d’altres municipis.

El carrer Rei en Jaume és un dels que més trànsit de pas suporta
El carrer Rei en Jaume és un dels que més trànsit de pas suporta

Recull de premsa:

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal