Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 06/05/2013
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

La Diputació de Barcelona lliura 15 bicicletes elèctriques per a policies i tècnics locals

La diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, va lliurar el passat 30 d'abril 15 bicicletes per a policies i tècnics locals de 15 ajuntaments de la demarcació de Barcelona per tal que puguin impulsar tasques de vigilància ambiental i contribuir en la lluita contra el canvi climàtic.

La diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius, lliurant la bicicleta al representant de Palau-solità i Plegamans

La diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius, lliurant la bicicleta al representant de Palau-solità i Plegamans (Foto: Medi Ambient / Diputació de Barcelona

 

Amb aquesta acció, ja són 199 les bicicletes lliurades per la Diputació de Barcelona en el marc d'un programa que es va iniciar l'any 2008. La novetat és que s'ha canviat el model i les 15 bicicletes d'avui són elèctriques.

Els 15 municipis receptors de les bicicletes han estat Berga, Calella, Cardedeu, Castellnou de Bages, Cornellà de Llobregat, Malgrat de Mar, Mataró, Mollet del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Pineda de Mar, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Tiana, Vilanova i la Geltrú i Vilassar de Mar.

Mercè Rius, lliurant la bicicleta als representants de Pineda de Mar

Mercè Rius, lliurant la bicicleta als representants de Pineda de Mar. (Foto: Medi Ambient / Diputació de Barcelona)

 

Segons ha comentat la diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius, durant l'acte, «la Diputació de Barcelona fa una aposta clara pel vehicle elèctric, i per això hem considerat que les bicicletes també ho havien de ser».

L'acte s'ha desenvolupat en el marc d'una jornada de debat sobre la bicicleta als municipis. Al llarg de la trobada s'ha presentat el paper que està jugant la corporació com a soci fundador de la Red de Ciudades por la Bicicleta, i de la qual ostenta una vicepresidència. Aquesta associació  impulsa el Biciregistre a nivell nacional.

La diputada Mercè Rius ha explicat el compromís de la Diputació de Barcelona de «treballar amb els municipis més petits de cinc mil habitants perquè puguin accedir al Biciregistre de manera gratuïta».

Durant la jornada s'han explicat les experiències de Saragossa i Montcada i Reixac, que ja han començat a aplicar el Biciregistre. Es tracta d'un sistema de codificació de cada bicicleta de tal manera que queda marcada i així s'eviten robatoris i permet una fàcil identificació.

En la taula final, que ha comptat amb la la participació del representant del Bicicleta Club de Catalunya, Joan Valls, del tècnic de l'Ajuntament de Barcelona, Adrià Gomila, del representant del CREAL, David Rojas, i del de la Red de Ciudades por la Bicicleta, Xavier Coromines; s'ha debatut la proposta de modificació del Reglament General de Circulació de la Dirección General de Tráfico. Tots han coincidit que, en el Reglament, caldria modificar la proposta d'obligatorietat de l'ús del casc, així com, també, la de circulació dels ciclistes per la banda dreta de la calçada en l'entorn urbà.

 

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal