Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 12/07/2012
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Es presenta el Pla de mobilitat de la Roca del Vallès

El passat divendres 6 de juliol es va fer el lliurament del pla de mobilitat de la Roca del Vallès que s’ha realitzat conjuntament entre l’Ajuntament de la Roca del Vallès i la Diputació de Barcelona

 

Treure el trànsit de pas del centre del municipi

Una de les principals propostes que s’inclouen a l’estudi de mobilitat urbana de la Roca del Vallès fa referència a l’Avinguda Catalunya, que també forma part de la carretera BV-5001, actualment gestionada per la Diputació de Barcelona. Aquest tram de travessera urbana s’ha convertit en l’eix principal del municipi de la Roca i suporta un important trànsit de vehicles que creuen diàriament el municipi. 

Per tal de treure el trànsit de pas del centre del municipi l’estudi proposa desviar el trànsit en un dels sentits de circulació pels carrers Tenor Vinyes i Sant Sadurní. Aquesta actuació permetrà reduir un carril de circulació a l’avinguda Catalunya i així es podran ampliar les voreres i dissenyar cruïlles amb prioritat per als vianants. Aquesta actuació permetrà guanyar espai públic per al vianant i dinamitzar el comerç i activitats del centre del municipi. 

Actualment ja existeix un conveni marc signat entre La Roca del Vallès i la Diputació de Barcelona que permetrà dur a terme l’actuació anteriorment descrita quan es consolidi l’itinerari alternatiu.  

A part de l’actuació a l’Avinguda Catalunya, també s’ha estudiat la mobilitat als nuclis de Can Borrell, La Torreta i Santa Agnès on principalment es proposa la creació de zones 30 per tal de pacificar la mobilitat en vehicle privat i millorar les condicions de mobilitat a peu. 

 

 

Les línies de treball en matèria de mobilitat a la Diputació de Barcelona

Des de la Diputació de Barcelona es treballa en la millora de la mobilitat urbana, amb una estreta col•laboració amb els ajuntaments de la província. Actualment hi ha 56 municipis de la província que estan obligats a realitzar un pla de mobilitat urbana, i molts d’altres que, sense estar-hi obligats, sol•liciten la col•laboració de la Diputació de Barcelona per temes relacionats amb la mobilitat urbana. Dels municipis obligats a realitzar el PMU, un 68% s’estan realitzant  o s’han realitzat amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona. 

En els darrers 3 anys s’han realitzat plans i estudis de mobilitat a 66 municipis.  Actualment estem treballant en la redacció de estudis i plans relacionats amb la mobilitat urbana a més de 50 municipis. 

El municipi de la Roca del Vallès no està obligat a realitzar el pla de mobilitat urbana, tot i això, l’equip de govern va optar per impulsar l’estudi per tal de donar una resposta unificada i planificada a tot un conjunt de problemàtiques es donaven al municipi en temes de mobilitat. El pla de mobilitat s'ha dut a terme gràcies a un conveni que van signar Diputació de Barcelona i Ajuntament de la Roca del Vallès i que, entre d'altres coses, determinava que la Diputació de Barcelona es feia càrrec del 80% del cost de l'estudi i l'Ajuntament del 20% restant. 

 

Per més informació:

 

 

 

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal