Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 07/06/2012
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Dóna un cop de pedal per la biciescola

 

El Bicicleta Club de Catalunya ha iniciat una campanya per tal de trobar finançament per a seguir realitzant el projecte de biciescola, que ha ensenyat a anar en bicicleta a més de 5.000 persones durant els 10 anys de funcionament. Per col·laborar amb aquest projecte podeu dirigir-vos al següent enllaç:

http://www.verkami.com/projects/2108-un-cop-de-pedal-per-a-la-biciescola-d-adults

Campanya Biciescola - BACC

 

Descripció del projecte:

Recordes quan vas aprendre a anar amb bicicleta? Segurament és un dels records més entranyables de la teva vida.

Doncs, sorprenentment, 1 de cada 6 dones catalanes entre 12 i 79 anys no tenen aquest record ni han viscut mai aquesta sensació perquè no han après mai a anar amb bicicleta. A les més grans els hi són familiars frases com “Si vas en bicicleta no et quedaràs embarassada” o bé “això és d’homes”.

Aquest fet és part de l’herència històrica que ha viscut la cultura de la bicicleta als nostres pobles, ciutats i carreteres de Catalunya.

Al BACC treballem per recuperar la cultura de la bicicleta a Catalunya, ja sigui per l’oci, la mobilitat o l'esport. Un dels nostres projectes sorprenentment més innovadors és la biciescola, és a dir, aconseguir que les persones aprenguin a anar amb bicicleta.

Quan vam començar amb la biciescola, fins i tot nosaltres pensàvem que no hi vindria ningú, però després de 10 anys, hem ensenyat a anar amb bicicleta a gairebé de 5.000 persones, 85% dones, d’uns 45 anys de mitjana, tot i que hem tingut dones de totes les edats, des dels 18 a 81 anys.

La biciescola està situada a Barcelona. És pràcticament la única i la més gran que existeix a Catalunya i a Espanya. Venen persones de tot arreu i molts adults que pensen que mai és massa tard per aprendre a anar amb bicicleta.

Entra a Moviment enlaira't i podràs conèixer més la biciescola i totes les emocions que genera aprendre a anar amb bicicleta en edat adulta.

 

QUÈ ET VOLEM PROPOSAR

Volem proposar-te de construir junts un futur per la biciescola

El projecte de la biciescola es finança en un 30% a través de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Enguany, aquesta aportació s'ha reduit en 6.000 euros i necessitem aquests recursos per poder seguir mantenint viu el projecte.

El nostre objectiu de finançament a través del mecenatge és de 3.300 euros. La resta de finançament que necessitem, el buscarem a través del patrocini empresarial o fundacions.

 

QUÈ FAREM AMB LES VOSTRES APORTACIONS

Amb aquests diners, podrem llogar les bicicletes, que inclou el magatzem i manteniment de les mateixes, que utilitzaran els alumnes aquest estiu i tardor.

És per això que demanem el teu suport i compromís a favor de l’ús i accés a la bicicleta per a tothom.

 

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal