Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 19/04/2012
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

El Parlament aprova una resolució per reclamar el soterrament de la línia ferroviària a Sant Feliu de Llobregat

El municipi fa més de 30 anys que treballa per a fer realitat el soterrament. Actualment ja existeix un projecte constructiu redactat però falten els fons necessaris per a dur a terme l’actuació

 

El passat 18 d’abril de 2012 el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució per reclamar el soterrament de la via del tren a Sant Feliu de Llobregat. La resolució insta al Govern de la Generalitat a iniciar un procés de diàleg amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat per tal d’arribar a una acord sobre el finançament de l’actuació i poder-la iniciar en el termini més breu possible. 

L’any 2005 ja es va signar un conveni entre Ajuntament, Generalitat de Catalunya i Govern de l’Estat pel qual s’establia el confinançament de l’actuació per les tres parts on l’Estat posava el 50% del pressupost, la Generalitat de Catalunya el 30% i l’Ajuntament de Sant Feliu el 20% restant. 

La resolució aprovada aquest mes d’abril també insta el Govern de l’Estat  per tal que faci els ajustos pressupostaris necessaris per tal d’assignar una partida pressupostària a aquesta actuació i poder-la iniciar durant aquest any 2012. La resolució proposa que s’utilitzin els fons previstos en la disposició addicional tercera de l’Estatut d’Autonomia, tot i que el Govern de l’Estat ja ha anunciat que aquests fons no es preveu incloure’ls als pressupostes generals de 2012. 

Ara mateix l’únic escull per a dur a terme  el projecte constructiu del soterrament a Sant Feliu és el finançament de l’actuació. Ja existeix un ampli acord sobre com ha de ser l’actuació i, fins i tot, hi ha el projecte constructiu redactat, però els fons necessaris per a la seva execució no arriben.

Enllaç a la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya

 

30 anys reivindicant el soterrament de les vies

La reivindicació de Sant Feliu de Llobregat per soterrar les vies del tren ve de lluny. Fa més de 30 anys, quan el municipi es va començar a desenvolupar urbanísticament a ambdós costats de la via, que les autoritats locals i la ciutadania en el seu conjunt van començar les demandes per solucionar l’important barrera que suposa la via del tren al municipi. 

En el següent enllaç es pot consultar la cronologia de les principals fites i esdeveniments en el procés per a aconseguir el soterrament a Sant Feliu:

Cronologia del soterrament

El pas de la via del tren pel terme municipal de Sant Feliu no suposa només un problema de mobilitat sinó que ja ha comportat nombrosos accidents i atropellaments. En els últims 30 anys s’han produït 22 accidents mortals per la qual cosa, des de l’Ajuntament es veu el soterrament com una actuació imprescindible per al municipi.

Pas de la via del tren pel terme municipal de Sant Felui de Llobregat

Pas de la via del tren pel terme municipal de Sant Felui de Llobregat

 

Per més informació:

 

 

 

Recull de premsa:

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal