Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 16/03/2012
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

Diputació de Barcelona i AMTU col•laboraran en projectes de transport públic i mobilitat

El vicepresident tercer, Josep Llobet, i el president d'AMTU, Josep Mayoral, van signar el passat 14 de març un conveni que permetrà la col•laboració entre ambdues institucions en l'àmbit del transport públic i la mobilitat. La signatura va tenir lloc en el marc de la 8a jornada que l'Agrupació de Municipis amb Transport Públic va celebrar a Martorell.

 

El conveni té com objectiu la realització d'estudis, relacionades en les respectives polítiques de mobilitat . L'import dels estudis, objecte del conveni, serà de 150.000 euros, que fiançaran les dues institucions al 50%.

El conveni també estableix la constitució d'una comissió de seguiment on participaran les dues entitats.

L'AMTU aplega 68 ajuntaments i tres consells comarcals, que representa a una població servida pels transport públic de 1,95 milions d'habitants i 44,9 milions de viatges urbans realitzats. 

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, esta dirigint actualment 42 Plans de Mobilitat Urbana de la demarcació de Barcelona, en suport dels municipis, amb l'objectiu de promoure una xarxa de mobilitat eficient, sostenible i socialment cohesionadora, que sigui també motor de competitivitat, de turisme i d'igualtat d'oportunitats.

Amb aquest conveni, tant l’AMTU com la Diputació de Barcelona uniran esforços i coneixements per a dur a terme diversos estudis que permetin millorar la xarxa de transport públic urbà dels municipis fora de la primera corona metropolitana. 

Actualment, amb el context de crisi econòmica i de retallada de les despeses públiques, els servies de transport públic urbà representen càrregues importants pels pressupostos municipals ja que requereixen de l’aportació de diner públic per a seguir funcionant. Per tant és clau analitzar en profunditat els sistemes de transport públic urbà i veure quines accions en podrien millorar l’eficiència, la qualitat del servei en un context de contenció de la despesa com l’actual. 

 

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal