Logo Diputació Barcelona
Xarxa mobal

Actualitat

Última actualització 15/03/2012
Imprimir  |  Enviar  |  Suscripció a MOBAL

La Diputació de Barcelona instal·larà 46,7 Km nous de proteccions per a motoristes i ciclistes

El vicepresident primer, Alberto Fernández Díaz, i el diputat d'Infraestructures, Alberto Villagrasa, han presentat avui en roda de premsa les inversions que té previstes la Diputació de Barcelona en el període 2011 – 2015 en seguretat a la xarxa viaria local

 

Es tracta de la instal·lació de 46,7 km nous del sistema de  protecció per a motoristes i ciclistes amb una inversió de 5,8 milions d'euros, el que suposa un esforç que dobla la inversió feta en els darrers anys.

Fernández Díaz ha destacat que el govern actual de la Diputació de Barcelona ha prioritzat la seguretat per als conductors de dues rodes que circulen per les carreteres de titularitat de la Diputació de Barcelona, «un esforç inversor que és un compromís ferm i obligat cap aquests conductors amb una inversió que és el doble del que s'ha invertit en els darrers anys i que situarà, ja aquest any 2012, en 341 quilometres de carreteres locals amb aquest sistema de protecció».

La instal·lació del sistema de protecció per a motoristes i ciclistes, com ha explicat  el vicepresident primer, «evita que en cas de caiguda, el motorista o ciclista tingui un impacte directe contra el suports de les contencions i que de existir, la persona franqueja la contenció, impactant contra l'obstacle o bé que caigui pel desnivell protegit de la tanca».

Fernández Díaz ha destacat que aquest actuació es fa als trams de carretera que no disposen de proteccions, tot i que la normativa actual preveu que a les carreteres noves s'instal·lin ja  el sistema de protecció. De forma que el Pla que avui s'ha presentat va destinat a millorar i complementar diferents trams de carretera –sobretot corbes més tancades i vies de més sinistralitat-  i consta de sis projectes ja en desenvolupament, que finalitzarà aquest any 2012 amb una inversió de 28,3 milions d'euros.

A final de mandat, la Diputació de Barcelona tindrà instal·lats 78,2 km de trams de protecció per a motoristes a la xarxa viària local de la demarcació de Barcelona i un total de 516 km de carreteres acondicionades per a la circulació de vehicles de dues rodes, el que suposa un 40% de la xarxa viària interurbana de la Diputació.

Actualment, la Diputació gestiona 1.590 Km de la xarxa de carreteres locals, dels quals 1.300 Km corresponen a trams interurbans, el 36% de la xarxa interurbana provincial. Per la seva banda la Generalitat gestiona un 55%, incloses les autopistes, que depenen de concessionàries, i l'Estat gestiona un 9%.

El diputat Villagrasa i el vicepresident primer Fernández Díaz, durant la roda de premsa
El diputat Villagrasa i el vicepresident primer Fernández Díaz, durant la roda de premsa 

 

T'ha interessat aquesta notícia? Doncs pots subscriure't al butlletí de la Xarxa MOBAL - pàgina de subscripció al butlletí MOBAL

Si tens referència d'alguna notícia o document que no figura en aquesta llista i vols publicar-lo ens ho pots fer saber en la següent adreça de correu electrònic: xarxamobal@diba.cat


2006 - 2015. Xarxa MOBAL. Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat. Diputació de Barcelona.
934 022 195 | xarxamobal@diba.cat | C/ Comte d'Urgell, 187. 08036 Barcelona

Avís legal